20 Eylül 2024 Cuma

İsrail'in Filistin'e dönük işgal saldırıları yoğunlaşarak devam ediyor

İsrail'in Filistin halkına dönük işgal saldırıları sürerken, çok sayıda hastanede yakıt tükenme noktasına geldi.

Siyonist İsrail'in Filistin'e dönük soykırım saldırıları haftalardır sürüyor. Kara harekatı için askerlerini ve tanklarını Gazze Şeridi'ne yığmaya devam eden işgal ordusu, kesintisiz bir biçimde Gazze'yi havadan bombardımana maruz bırakıyor. Bombardıman sonucu çok sayıda okul, fırın, sağlık birimi yok edildi. Gazze'de gıda ve tıbbi malzeme tükenme noktasına geldi.

Cebaliye mülteci kampına yönelik saldırılarda 200'ü aşkın kişinin katledildiği ifade edilirken, yüzlerce kişinin ise bombalama sonucu oluşan enkaz altında kayıp olduğu kaydedildi.

Abluka altındaki Gazze'deki tek kanser hastanesi olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, yakıtın tükenmesi sonucu kapatılmak zorunda kaldı. Endonezya Hastanesi'nin ise yedek jeneratörle çalışmayı sürdürdüğü kaydedildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentinin Tel el-Heva bölgesini hedef aldığı belirtildi. Açıklamada, Filistin Kızılayı tarafından yönetilen Kudüs Hastanesi'nin çevresinin 2 saati aşkın süredir yoğun bombardıman altında tutulduğu ifade edildi. Hastanede 14 bin kişi yaralı ve sığınma amaçlı bulunuyor.

Gazze'de bulunan yabancı uyruklu ve çift vatandaşlığa sahip kişilerin Refah Sınır Kapısı'ndan tahliyesine izin verileceği belirtildi. Ağır yaralı 81 kişinin 1 Kasım'da geçişi sağlanmış, Mısırlı yetkililerin kapıda pasaport ısrarında bulunması sonucu ağır yaralı bazı kişilerin bekleme sürecinde yaşamını yitirdiği öğrenilmişti.

İsrail'in saldırılarında şu ana kadar en az 8 bin 805 Filistinli katledildi.