19 Eylül 2024 Perşembe

'İsrail'i tanımayacağız'

Filistin İçin Bin Genç, katil İsrail'in Türkiye'deki konsolosluğu önünde katledilen HAMAS lideri Haniye'nin "İsrail'i tanımayacağız" sözünü defalarca yineledi. Filistin İçin Bin Genç, bir kez daha Erdoğan ve işbirlikçi sermayeye seslenerek, "Bu koalisyona karşı Filistin halkının onurlu mücadelesinin kazanılması, işgalci siyonist İsrail'i yalnızlaştırmakla mümkündür" dedi. 

HAMAS lideri İsmail Haniye 31 Temmuz Çarşamba günü İran'ın başkenti Tahran'da siyonist İsrail'in düzenlediği suikast sonucu korumasıyla birlikte yaşamını yitirdi. Filistin İçin Bin Genç, Haniye'nin "İsrail'i tanımayacağız" mottosuyla dün akşam katil İsrail'in Türkiyede'deki konsolosluğu önünde bir araya geldi. 

"Şehitlerin yolunda intifadayı sürdüreceğiz. Kanımızla, canımızla seninleyiz Filistin" pankartı ve "Tesisleri kapat suça ortak olma", "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Yaşasın küresel intifada" sloganlarının öne çıktığı dövizlerle konsolosluk önüne yapılan yürüyüşte ayrıca Filistin bayrağı taşındı. 

Burada yapılan konuşmada, şunlar söylendi: "Önderleri ölünce direniş biter sanıyorlar. 70 yıldır bu halkın nasıl direndiğini, emperyalizme nasıl geçit vermediğini bütün dünya görüyor. Bütün dünya bunları izlerken bizler ölen liderleri için ölen Filistin halkı için gözyaşı dökerken Türkiye topraklarından İsrail'e binlerce varil petrol akıyor. Hala Zorlu Holding burada sömürdüğü yetmezmiş gibi İsrail'de işgal bölgelerine elektrik sağlıyor. Başından beri Erdoğan'a ve Türkiye'deki işbirlikçi sermayeye sesleniyoruz. İşbirliğiniz son bulsa bu bir avuç siyonistin katliam makinası ayakta duramaz. Filistin halkı yalnızlaşırken, yalnız başına mücadele etmeye çalışırken karşılarında dev bir emperyalist koalisyon bulunuyor. Bu koalisyona karşı Filistin halkının onurlu mücadelesinin kazanılması, işgalci siyonist İsrail'i yalnızlaştırmakla mümkündür."

Eylemde sık sık Haniye'nin "İsrail'i tanımayacağız" sözü yinelendi.