16 Eylül 2024 Pazartesi

İsrail'i koruyan ABD gemisi İzmir Limanı'na demirledi

ABD'nin İsrail'i korumak üzere bölgeye gönderdiği USS Wasp adlı amfibi hücum gemisi İzmir Limanı'na demirledi. Aynı gemi ağustos ayında da Akdeniz'de TGC Anadolu ile ortak eğitime katılmıştı.

ABD'nin siyonist İsrail'i korumak üzere bölgeye gönderdiği gemilerden biri olan USS Wasp adlı amfibi hücum gemisi İzmir Limanı'na demirledi.

USS Wasp'ın Türkiye'nin ilk amfibi savaş gemisi TCG Anadolu ile 13-17 Ağustos arasında Akdeniz'de ortak eğitim tatbikatı yaptığı, tatbikata USS Oak Hill ve TCG Gökova gemilerinin de katıldığı ortaya çıkmıştı.

Tatbikat ABD Donanması'na bağlı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ortaya çıkmış ve Milli Savunma Bakanlığı, perşembe günü yapılan basın bilgilendirme toplantısında, "TCG Anadolu ve TCG Gökova ABD Donanma unsurları USS Wasp ve USS Oak Hill ile 13-17 Ağustos'ta Akdeniz'de geçiş eğitimleri icra etmiştir" açıklamasıyla İsrail'e desteğe gelen savaş gemileriyle ortak eğitim yapıldığını doğrulamıştı.

ABD gemileriyle icra edilen faaliyet için "tatbikat değil geçiş eğitimi" diyen bakanlık, bunun "ne İsrail'e faydası ne de Filistin'e zararı" olduğunu ileri sürmüştü. Bakanlık aynı toplantıda ABD Donanması'na ait USS WASP amfibi gemisinin 1-5 Eylül arasında da İzmir'i ziyaret edeceğini duyurmuştu.