20 Eylül 2024 Cuma

İsrail'e silah sağlayan fabrikalara blokaj eylemi

Palestine Action, Birleşik Krallık'ta İsrail'e silah sağlayan 3 ayrı fabrikada blokaj eylemi düzenleyerek, "İşçiler özgür Filistin'in yanında" mesajı verdi.

Birleşik Krallık'ta Palestine Action isimli grup işgalci, siyonist İsrail'e silah sağlayan pek çok silah fabrikasını bloke etti.

Sandwich, Kent şehrinde İsrailli Elbit silah şirketinin taşeronu olan Instro Precision isimli şirketin iki girişi 150'yi aşkın aktivist tarafından kapatıldı. Aktivistler ellerinde "Özgür Filistin için işçiler" ve "Birleşik Krallık: İsrail'i silahlandırmayı durdur" yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemler, Filistinli sendikaların uluslararası emek hareketine "İsrail'in işlediği suçlarla tüm işbirliğini durdurun" çağrısı yapmasının ardından geldi.

Birleşik Krallık'taki eylemciler, hükümetlerinin ve Birleşik Krallık silah endüstrisinin kitle katliamlarında oynadığı rolden büyük rahatsızlık duyduklarını belirterek, böyle bir eylemden başka bir seçeneklerinin olmadığını vurguladı.

İşçiler ayrıca Leicester'daki iki ayrı fabrikada da eylem düzenledi. Howmet Fastening Systems fabrikasını işgal eden eylemciler, Filistin bayrağını temsil eden yeşil, kırmızı meşalelerle fabrikanın çatısına çıktı. Eylemciler, UAV Tactical Systems fabrikasının girişine de kendilerini zincirlediler.