19 Eylül 2024 Perşembe

İsrail'e jet yakıt taşıyan gemiler Türkiye ve Yunanistan limanlarından geçti

Siyonist İsrail'e F16 ve F35 savaş uçakları için jet yakıtı taşıyan ABD menşeili Overseas Sun Coast ve Overseas Santorini gemileri, Türkiye ve Yunanistan limanlarını da kullandı. Çok sayıda demokratik kitle örgütü, Türkiye ve Yunanistan hükümetlerinin soykırıma ortak olduğunu belirterek, Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) menşeili Overseas Sun Coast ve Overseas Santorini gemileri, siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım savaşına jet yakıtı taşıyor.

50'yi aşkın demokratik kitle örgütü, Yunanistan hükümetine çağrıda bulunarak, siyonist rejime yakıt taşıyan iki geminin Yunanistan karasularına girmesine tepki gösterdi.

Overseas Sun Coast ve Overseas Santorini'nin İsrail'e F16 ve F35 savaş uçakları için kullanılan kerosen bazlı jet yakıtı taşıdığı ve bunu uzun yıllardır sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, bu yakıtın nakliyatı sırasında gemilerin Yunanistan limanlarına da demirlediği belirtildi.

2023'ün Ekim ayından bu yana ABD'den İsrail'e 6 kez jet yakıtı ihraç edildiği vurgulanan açıklamada, Yunanistan hükümetinin buna izin vererek soykırım suçunda İsrail'le işbirliği yaptığı dile getirildi, bu yanlıştan derhal geri dönülmesi çağrısı yapıldı.

Öte yandan mektup yayınlandıktan sonra Overseas Sun Coast'ın Yunanistan karasularından çıktığı, Overseas Santorini'nin ise bir limanda demirlemeye devam ettiği, Yunan işçilerin ise gemiyi protesto ettiği aktarıldı.

TUZLA VE ÇANAKKALE LİMANLARI DA KULLANILDI
Filistin için Bin Genç, Yunanistan karasularını terk eden Overseas Sun Coast gemisinin Tuzla ve Çanakkale limanlarını da kullanarak siyonist İsrail'in Aşkelon limanına ulaştığını vurguladı. Filistin için bin genç'ten yapılan açıklamada, "Soykırım gemilerine limanlarımızı derhal kapatın! Valero petrol şirketi düzenli olarak İsrail Hava Kuvvetleri'ne, F16 ve F35 jetlerin de kullandığı askeri yakıtların sevkiyatını yapıyor. İşgalci soykırım ordusunun ölüm makinelerini çalıştıran yakıtın bu topraklardan geçmesini kabul etmiyoruz! Sendikaları ve hükümeti derhal adım atmaya, Filistin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.