18 Eylül 2024 Çarşamba

İsrail, yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları bombaladı

Siyonist İsrail ordusu, Han Yunus'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırları bombaladı, en az 40 Filistinli katledildi.

Siyonist İsrail ordusu, 2023'ün ekim ayından bu yana Filistin halkına dönük işgal ve soykırım saldırılarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin el-Mevasi bölgesinde, saldırılar sonucu yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlar İsrail ordusu tarafından bombalandı. Bombardıman sonucu en az 40 kişi katledildi.

3 füze saldırısı düzenlenen bölgede, saldırının şiddetiyle metrelerce derinlikte 3 çukur oluştu, 20 ila 40 çadırın yandığı ve yok olduğu, çok sayıda kişinin kumların altına gömüldüğü kaydedildi.

Sivil savunma ekiplerinin, bölgede elektrik olmaması, cesetlerin oluşan çukura gömülmesi ve etrafa saçılması nedeniyle ölü ve yaralılara ulaşmakta zorluk çektiği aktarıldı. Bu nedenle sayının artabileceği belirtildi.

YOK OLAN AİLELER VAR
İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen en çirkin katliamlardan biriyle karşı karşıya olduklarını belirten Sivil Savunma Müdürlüğü saldırıda en az 40 kişinin öldüğü, 60'ının yaralandığını, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünün Sözcüsü Mahmud Basal, el-Cezire'ye yaptığı açıklamada, "Her bir çadırda en az 5 kişi olduğu düşünülürse çok büyük bir sayıyla karşı karşıya olduğumuz anlaşılır. Bölgede 3 büyük çukur oluştu. Çadırlar, bu çukurlara gömüldü. Cesetleri çıkarmamız çok uzun sürebilir, bunun için ağır iş makinelerine ihtiyacımız var. Çukurlara gömülüp tamamen yok olan aileler var" dedi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite ise yaptığı açıklamada, kumaş ve naylonlardan oluşan çadırların, dağ ve büyük binaların bombalanmasında kullanılan ABD yapımı büyük füzelerle vurulduğunu kaydetti.

İsrail ordusu ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Mevasi bölgesinde Hamas komuta merkezini hedef aldığını iddia etti.