20 Eylül 2024 Cuma

İsrail soykırımı sürdürüyor: Filistin halkı tehcire zorlanıyor

İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırılarında katledilenlerin saldırısı 16 bin 248'e ulaşırken, İsrail Gazze'nin güneyine dönük işgali genişletiyor. Filistin halkı, önceden "güvenli olduğu" iddia edilen ve kuzeyden göçe zorlandığı Gazze'nin güney bölgesinden de Mısır sınırına sürülmek isteniyor.

Siyonist İsrail devletinin Gazze'ye dönük soykırım saldırıları sürüyor. Gazze'de hükümet, İsrail ordusunun saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısının 7 bin 112'si çocuk olmak üzere en az 16 bin 248'e yükseldiğini açıkladı. Saldırılar sonucu kaybolan ve enkaz altında kalan kişilerin sayısı ise 7 bin 600'e ulaştı.

81 gazetecinin katledildiği belirtilen açıklamada, yaralananların sayısının ise 43 bin 616'ya ulaştığı belirtildi. 

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyine dönük kara harekatı ve işgal saldırılarını genişletmeye devam ediyor. İsrail güçlerinin Han Yunus'u kuşatma altına aldığı belirtildi. İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyine dönük saldırılarını sürdürürken "güvenli bölge" olarak ifade ettiği ve Filistin halkının göç etmesini istediği Gazze'nin güneyine de saldırılarını arttırdı. İsrail yetkilileri, Filistinlilerin Gazze'nin güneyinden de tehcir etmesini istedi.

İsrail'in hava saldırıları sonucu Deir el-Balah'ta onlarca Filistinlinin katledildiği açıklandı.

FİLİSTİN HALKI MISIR SINIRINA TEHCİR EDİLİYOR
Filistinliler, Mısır sınırında yer alan Refah kentine göç ettirilmek isteniyor, ancak Refah'a yönelik bombardıman da sürüyor.

Hamas yetkilisi Osama Hamdan, İsrail'in saldırıları durmadan esir takasına ilişkin yeni bir müzakere olmayacağını belirtildi. Hamdan, Netanyahu'nun Gazze'deki İsrailli esirlerin yaşamından da sorumlu olduğunu ve amacının Filistin halkını ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti.

Filistinli direniş grupları, geçici ateşkesin son bulmasından bu yana Gazze Şeridi'nin pek çok noktasında İsrail ordusuyla şiddetli çatışmalara girdiklerini açıkladı. Refah'ta yer alan UNRWA yetkilileri, normalde 280 bin nüfusu bulunan Refah'a 470 bini aşkın Filistinlinin iç göç sonucu geldiğini ve bu sayının ilerleyen günlerde 1 milyonu aşmasının beklediklerini açıkladı. On binlerce kişinin sokakta kaldığını, naylon ve ahşap parçalarıyla inşa edilen sığınaklarda yaşamaya çalıştıklarını belirten yetkililer, hava koşullarının sertleşmesiyle durumun felakete doğru sürüklendiğini vurguladı.

SALGIN HASTALIKLAR ARTIŞ GÖSTERDİ
Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'de sağlık sisteminin çökmesiyle salgın hastalıkların yayılmasına ilişkin uyarılarda bulundu. Gazze'de solunum yolu enfeksiyonları, uyuz ve ishal gibi hastalıklarda artış olduğu belirtildi.

Kemal Adwan Hastanesi'nin İsrail askerleri tarafından kuşatmaya alındığını belirten doktorlar, hastaneye sığınan binlerce Filistinlinin tahliye edilerek göçe zorlanmak istendiğini aktardı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze'deki el-Aksa Şehitler Hastanesi'nde yakıt ve tıbbi malzemelerin kritik derecede olduğunu belirtti. MSF yetkilileri, malzeme yetersizliği nedeniyle yoğun bakımdaki hastalara tedavi sağlanamadığını, bazı hayati ameliyatların yapılamadığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda hastaneler, sağlık ekipleri ve ambulanslar özel olarak hedef alındı ve Gazze'deki 20'yi aşkın hastane kullanılamaz duruma geldi.

BATI ŞERİA'DA İKİ FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri baskınlarını sürdürdü. Cenin kenti ve mülteci kampında en az 18 Filistinli rehin alındı.

El-Fara'a mülteci kampına düzenlenen baskınlarda 18 yaşındaki Moaz İbrahim Zahran ve 16 yaşındaki Abdul Rahman Imad Bani Odeh katledildi, 3 Filistinli ise yaralandı.

Batı Şeria'da düzenlenen baskınlarda İsrail askerleri ve Filistinli direnişçiler arasında da çatışmalar yaşandı. İsrail askerlerinin yaralılar için gelen ambulansların geçişine izin vermediği öğrenildi.

7 Ekim'den bu yana sadece Batı Şeria'da 262 Filistinli katledildi.