20 Eylül 2024 Cuma

İsrail ordusu saldırılarını sürdürüyor, Endonezya Hastanesi abluka altında

İsrail ordusu Filistin'e dönük işgal ve soykırım saldırılarını sürdürürken, el-Şifa Hastanesi sonrası Endonezya Hastanesi de kuşatma altına alındı. Endonezya Hastanesi'ne dönük saldırılarda en az 12 Filistinlinin katledildiği öğrenildi.

Hamas öncülüğünde Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı hamlesi sonrası siyonist İsrail devletinin Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da Filistinlilere dönük soykırım ve işgal saldırıları devam ediyor.

İsrail ordusu tarafından mutlak abluka altına alınan Gazze Şeridi'ne dönük saldırılar havadan ve karadan kesintisiz olarak sürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında 5 bin 500'ü çocuk ve 3 bin 500'ü kadın olmak üzere en az 13 bin kişinin katledildiği belirtilirken, saldırılar ve ambargo sonucu sağlık sisteminin çökmesiyle gerçek ölüm sayıları da tam olarak belirlenemiyor.

Daha önce İsrail ordusunun "güvenli olduğunu" iddia ederek kuzeyden Filistin halkını tehcire zorladığı Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlenen hava saldırıları sonucu onlarca kişi öldü.

İsrail savaş uçakları tarafından onlarca füzenin fırlatıldığı Han Yunus'un Hamed konut kenti çevresinde çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan onlarca kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Han Yunus'un doğusundaki Beni Sehila beldesine de hava saldırıları düzenlendi.

Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'ndeki Askula mevkisini hedef alan İsrail topçularının atışları sonucu ölenler ve yaralananlar oldu.

Sabra Mahallesi'ne düzenlenen bombardımanda yıkılan binaların enkazında onlarca kişi kaldı. Enkaz altındakiler, yağışlı hava durumu ve sivil savunma ve kurtarma ekiplerinin ulaşım imkanlarındaki kısıtlılık nedeniyle henüz çıkarılamadı.

ENDONEZYA HASTANESİ'NDE 12 KİŞİ KATLEDİLDİ
İsrail savaş uçakları Endonezya Hastanesi ve çevresini de yoğun bombardımana maruz bıraktı. İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ne mermilerle ateş açtığı ve hastanenin çevresini top atışlarıyla vurduğu bildirildi.

Saldırılar sonucu aralarında sağlık emekçilerinin de bulunduğu 12 Filistinli katledilirken, hastane içinde ve dışında çok sayıda kişi yaralandı.

Hastane yetkililerinden Eşref el-Kudra, hastanede sağlık emekçileri de dahil olmak üzere 700 civarında insanın yer aldığın söyledi. Durumu "katastrofik" olarak niteleyen el-Kudra, İsrail güçlerinin el-Şifa Hastanesi'ne düzenlediği saldırıların bir benzerini yaşamaktan kaygılandıklarını belirtti. İsrail ordusunun saldırıları ve baskılarına rağmen, Endonezya Hastanesi'ndeki hekimler ve sağlık emekçileri hastanede kalarak yaralıları tedavi etmeye devam etmekte ısrar ediyor. İsrail tankları ise hastane çevresini kuşatmayı sürdürüyor.

BATI ŞERİA'DA BASKINLAR SÜRÜYOR
İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail ordusunun geniş kapsamlı baskınları sürüyor. El-Halil, Beytüllahim, Ramallah gibi pek çok kente baskınlar düzenlenirken, Far'a kampında Filistinli direnişçiler ve İsrail güçleri arasında çatışmalar çıktı.

İsrail ordusu, Attil kentine düzenlediği baskında esasen Gazzeli olan 30 Filistinli işçiyi rehin aldı.

HAMAS'TAN ATEŞKES VE ESİR AÇIKLAMASI
Hamas Hareketi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, medyada yer alan, Hamas ile İsrail arasında esir değişimine ilişkin anlaşmanın sağlandığı ve bugün yapılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İsrail'deki Jerusalem Post gazetesinin bir yetkiliye dayandırdığı haberde de esirlerin serbest bırakılacağına ve ateşkesin bugün başlayacağına dair bir anlaşmaya varıldığına ilişkin bilginin doğru olmadığı ifade edildi.