23 Eylül 2024 Pazartesi

İsrail ordusu saldırılarını sürdürüyor

İşgalci ve siyonist İsrail ordusu Gazze'ye bir hafta içerisinde ikinci kez hava saldırısı düzenlerken, Batı Şeria ve Mescid-i Aksa'da baskın ve talan saldırılarına devam ediyor. Filistin halkı, saldırılara karşı pek çok bölgede sokağa çıkarak, İsrail ordusuna direnişleriyle yanıt oldu.

İşgalci İsrail ordusu, bu hafta içinde ikinci kez Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, Gazze'de bulunan Bureyc mülteci kampındaki pek çok evin yıkıldığı öğrenildi.

İsrailli yerleşimcilerin Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yapmak istedikleri Siyonist bayrak yürüyüşü ise işgal polisi tarafından engellendi. İsrail polisleri, Şam Kapısı'nda toplanan İsrailli yerleşimcilere yürüyüşün yapılamayacağını söylerken, yürüyüşe tepki gösteren Filistinli gençlere ise saldırdı.

FHKC Merkez Komite Üyesi Hüseyin Mansur, yaptığı açıklamada Kudüs'teki siyonist bayrak yürüyüşünün vahim sonuçlar doğuracağını belirterek, "Buna karşı boş durmayacağız" uyarısında bulundu.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ise sürüyor. 200'ü aşkın kişinin yaralandığı saldırılarda yüzlerce Filistinli ise gözaltına alındı. Mescid-i Aksa'ya defalarca biber gazı ve plastik mermilerle baskın düzenleyen işgal ordusuna, Filistin halkı taşlar ve molotoflarla direnerek cevap verdi. İşgal altındaki pek çok bölgede sokaklara çıkan halk, saldırılara karşı direnişi kararlılıkla sürdüreceklerinin sözünü yineledi.

Batı Şeria'nın Nablus kenti başta olmak üzere pek çok bölgede yeni baskınlar düzenleyen İsrail ordusu, en az 3 Filistinliyi kaçırdı. Batı Şeria'da baskın ve talanlarını sıklaştıran İsrail ordusu, Nablus'un kuzeybatısındaki Burqa kentinde İsrailli yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonlarına tepki göstermek isteyen yüzlerce Filistinliye saldırdı. Çatışmalarda en az 80 kişi yaralandı.