20 Eylül 2024 Cuma

İsrail ordusu Gazze'ye dönük saldırılarını genişletiyor

İsrail ordusu daha önce güvenli olduğunu iddia ettiği Gazze'nin güneyini hedef alarak pek çok noktaya hava saldırısı düzenledi. 7 Ekim'den bu yana saldırılarda katledilen Filistinlilerin sayısı 12 bini aştı.

Siyonist İsrail Gazze Şeridi'ne dönük işgal saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu, daha önce güvenli olduğunu iddia ederek Filistinlilere Gazze'nin kuzeyinden göç etmelerini istediği Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'u bombardımana tuttu. Han Yunus'taki bombardıman sonucu çoğunluğunu çocukların oluşturduğu en az 26 Filistinli katledildi.

İsrail ordusu, kentin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nin çevresine hem havadan hem de karadan topçu ateşiyle saldırılar düzenledi. Aynı şekilde Cibaliye Mülteci Kampı ile El-Megazi Mülteci Kampı'nda bulunan Büyük Cami de İsrail saldırılarının hedefi oldu. İsrail uçakları ayrıca Gazze Şeridi'nin Refah kentinde Ebu Hilal ailesine ait bir evi hedef aldı.

EL-ŞİFA HASTANESİ KUŞATILMAYA DEVAM EDİLİYOR
İsrail askerleri tarafından işgal edilerek hem havadan hem karadan saldırıların sürdüğü El-Şifa Hastanesi'nde elektrik kesintisi ve yakıt olmaması sonucu aralarında küvezdeki bebeklerin de bulunduğu en az 51 hasta yaşamını yitirdi. İsrail askerleri, hastane kompleksinde bulunan çok sayıda binayı buldozer ve tanklarla yıkarken, hastaneyi de yağmaladı. Saldırılardan sığınmak için hastaneye gelen binlerce Filistinli, hasta ve yaralı hastanede mahsur kaldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla insanımız var. İçeri alınmasına izin verilen yiyecek miktarı sadece 400 kişiye yetiyor. Hastanedeki hastalar açlık ve acı çekiyor, yerinden edilenler bir parça ekmek bile bulamıyor" ifadelerine yer verdi.

İsrail işgal güçleri Gazze'nin güneyindeki Zehra bölgesinde bulunan ve yaşlılar için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan Vefa Hastanesi'ni bombaladı. Saldırıda hastane müdürü Mithat Muhaysin hayatını kaybetti, bazı doktor ve hastalar yaralandı.

SALGIN HASTALIK VE AÇLIK RİSKİ BÜYÜYOR
İsrail, mutlak ambargo altına aldığı Gazze'ye günde iki tanker yakıtın girişine izin vereceğini açıkladı. Uluslararası demokratik kitle örgütleri, bu miktarın gerekenin çok altında olduğunu vurguladı. Ambargo sonucu temiz su, elektrik, yakıt, gıda ve tıbbi malzemelere ulaşılamamasıyla Gazze'deki sağlık sistemi çöktü, Gazze'deki yetkililer salgın hastalık ve açlıktan ölüm riskine dikkat çekti.

İsrail'in soykırım saldırıları sonucu katledilen Filistinlilerin sayısı en az 12 bine yükselirken, sağlık sisteminin çökmesi ve elektrik kesintileriyle oluşan iletişim sorunları nedeniyle tam ölüm sayısı belirlenemiyor.