20 Eylül 2024 Cuma

İsrail ordusu Gazze'de kara harekatını genişletiyor

"Geçici ateşkesin" son bulmasıyla birlikte İsrail Gazze'de soykırım saldırılarını devam ettiriyor. Gazze'nin güneyine dönük kara harekatını genişleten İsrail askerleri, Batı Şeria'da da çok sayıda eve baskın düzenledi.

Siyonist İsrail devleti, "geçici ateşkesin" son bulmasının ardından Gazze'ye dönük soykırım saldırılarını yoğunlaştırarak devam ettiriyor.

GAZZE'NİN GÜNEYİNE DÖNÜK KARA HAREKATI GENİŞLETİLİYOR
İsrail tanklarının Gazze'nin güneyine giriş yaptığı öğrenildi. Gazze'nin güneyine yönelik kara harekatını genişleten işgalci İsrail ordusu, hava saldırılarıyla da Gazze'nin kuzeyinden güneyine pek çok noktasında hastaneleri, okulları, mülteci kamplarını, sivil yerleşim birimlerini hedef aldı.

İsrail ordusu ayrıca Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus bölgesindeki çeşitli mahallelerin boşaltılmasını istedi. Tahliye yolları ise İsrail ordusu tarafından yapılan hava saldırılarında büyük ölçüde yok edildi.

ATEŞKESTEN BU YANA 800'Ü AŞKIN FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
Geçici ateşkesin son bulmasının ardından 800'ü aşkın Filistinli katledildi. Katledilen Filistinlilerin sayısı en az 15 bin 500'e yükseldi. Çok sayıda kişinin ise enkaz altında kaldığı belirtildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, bölgedeki hastanelerin "cenazelerle dolup taştığını" açıkladı. Gazze'deki hiçbir hastanenin yaralılara yardım edemez durumda olduğu belirtilen açıklamada, tüm sağlık ekipmanlarının İsrail askerleri tarafından imha edildiği kaydedildi.

AMBULANSLAR VE SAĞLIK EKİPLERİ HEDEF ALINIYOR
Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Adwan Hastanesi'nde birkaç saat içerisinde elektriğin tamamen kesileceği belirtilen açıklamada, ambulanslar ve sağlık ekiplerinin defalarca kez İsrail askerleri tarafından hedef alınarak vurulduğu belirtildi.

İsrail ordusunun Gazze'ye dönük saldırıları ve mutlak ambargo nedeniyle bölgedeki 20'yi aşkın hastane servis dışı kalmış, Gazze'deki yetkililer sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıklamışlardı.

BATI ŞERİA'DA BASKINLAR SÜRÜYOR
İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da ise çok sayıda noktaya baskın düzenlemeye devam etti. Baskınlarda iki Filistinli katledildi ve 60 kişi gözaltına alındı.

7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da düzenlenen baskınlarda 3 bin 540 Filistinli gözaltına alındı.