20 Eylül 2024 Cuma

İsrail ordusu Gazze'de bir ambulans konvoyu ve okulu hedef aldı

İsrail ordusu Gazze'de yaralıları taşıyan bir ambulans konvoyu ve Filistinlilerin saldırılardan sığındığı bir okulu hedef aldı. İsrail'in saldırılarında bugüne kadar katledilen Filistinlilerin sayısı 9 bin 227'ye ulaştı.

Siyonist İsrail devleti Gazze Şeridi'ne dönük katliam saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu, Mısır'ın Refah sınır kapısına gitmek üzere yaralıları taşıyan ve Şifa Hastanesi'nin girişinde yer alan bir ambulans konvoyunu bombaladı. Saldırı sonucu en az 15 Filistinli katledildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi. İsrail'in sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Kudra, "İsrail, Refah Sınır Kapısı'na ulaşmak üzere güneye doğru hareket eden ambulans konvoyunu hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralılar var" dedi.

İsrail ordusunun sahil yolundaki Reşid Caddesi'nde de iki ayrı noktada ambulansları hedef aldığını söyleyen Kudra, söz konusu ambulansların da Refah Sınır Kapısı'na doğru yaralı taşıdığını kaydetti.

İsrail bu saldırının ardından Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'nin çevresini hedef aldı. 

İşgal ordusu ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame Bin Zeyd Okulu'nu bombaladı, en az 20 Filistinli katledildi.

İSRAİL ORDUSU SALDIRIYI ÜSTLENDİ
İsrail ordusu, ambulans konvoyunu bombaladığını kabul ederek, Hamas'ı hedef aldığını savundu.  Açıklamada "Bir ambulans kullanan bir Hamas terör hücresi tespit edildi. Bunun üzerine bir IDF uçağı ambulansın içinde faaliyet gösteren Hamas teröristlerini vurarak etkisiz hale getirmiştir. Gazze'deki bu bölgenin bir savaş bölgesi olduğunu vurguluyoruz. Sivillere defalarca kendi güvenlikleri için güneye doğru tahliye çağrısında bulunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

EN AZ 9 BİN 227 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında 3 bin 760'ı çocuk en az 9 bin 227 Filistinli katledildi. On binlerce kişi ise yaralandı.

Gazze'de 2 milyonu aşkın insan İsrail'in ablukası sonucu su, gıda, ilaç ve yakıta erişemiyor. Yakıtın olmaması sebebiyle jeneratörler de çalışmıyor ve çok sayıda hastane çalışamaz duruma geldi.

YAŞAMINI YİTİREN GAZETECİ SAYISI 28'E YÜKSELDİ
Filistin Gazeteciler Sendikası saldırıda bir gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada Gazeteci Heysem Harara'nın İsrail'in Şifa Hastanesi girişine düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdiğini belirtti. Gazze'deki Er-Ra'y Haber Ajansı da çalışanı olan Harara için taziye mesajı yayımladı.

Filistin Gazeteciler Sendikasına göre, Harara'nın ölümüyle İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 28'e yükseldi.