20 Eylül 2024 Cuma

İsrail ordusu Filistinlilerin cenazelerinden organ çalıyor

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, İsrail ordusunun kaçırdıkları 80 Filistinlinin cenazesini organları çalınmış ve beden bütünlükleri bozulmuş bir şekilde teslim ettiğini açıklayarak, bu insanlık suçunun soruşturulmasını istedi.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük işgal ve soykırım saldırıları sürüyor. Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi yaptığı açıklamada, İsrailli işgal güçlerinin saldırılarda katledilen 80 Filistinliye ait cenazeyi beden bütünlüğü bozulmuş ve organları çalınmış bir şekilde teslim ettiğini açıkladı. Cenazelerin kimlik tespiti yapılamayacak bir durumda olduğu aktarılan açıklamada, işgal güçlerinin cenazelerin kimliklerine dair bilgileri veya cenazeleri nereden çaldıklarını açıklamayı reddettikleri kaydedildi.

Açıklamada, Filistin halkına dönük soykırım savaşında işgal güçlerinin cenazelerden organ çalma suçunu birden fazla kez işlediği vurgulandı. Filistinlilerin cenazelerinin kaçırılması ve organlarının çalınmasının büyük bir insanlık suçu olduğu kaydedilen açıklamada, İsrail'in geçmişte de Cibaliye'deki mezarları tahrip ettiği ve cenazeleri çaldığı hatırlatıldı.

Bu suçun İsrail işgal ordusunun işlediği çok sayıdaki vahşetten biri olduğu dile getirilen açıklamada, uluslararası kamuoyuna çağrı yapılarak soruşturma başlatılması istendi.

Kızılhaç başta olmak üzere uluslararası kuruluşların sessizliğine de tepki gösterilen açıklamada, çok sayıda uluslararası kuruluşun İsrail'in işlediği suçlar karşısında herhangi bir insani ve etik duruş sergilemekten uzak olduğu dile getirildi.