20 Eylül 2024 Cuma

İsrail ordusu El-Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi

İsrail ordusu, günlerdir kuşatma ve saldırılarını yoğunlaştırarak sürdürdüğü El-Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi. Hastanedeki binlerce sivilin hastaneyi boşaltmasını isteyen İsrail askerleri, hastane içerisinde hareket eden herkese ise hedef alarak ateş açmaya devam ediyor.

Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük soykırım saldırıları sürüyor. İsrail ordusunun haftalardır süren kesintisiz bombardımanı ve Gazze'ye dönük abluka sonucu elektrik, su, gıda, tıbbi malzeme, yakıta erişilememesiyle birlikte aralarında Gazze'nin en büyük hastaneleri Kudüs ve El-Şifa hastanelerinin de bulunduğu 22 hastane ve 49 sağlık merkezi servis dışı kaldı.

Günlerdir El-Şifa Hastanesi'ni hedef alarak saldırılarını sürdüren ve hastaneyi kuşatan İsrail ordusu, yüzlerce hasta, yaralının bulunduğu ve 3 bini aşkın insanın saldırılardan korunmak amacıyla sığındığı hastaneye baskın düzenledi.

Hastane doktorlarından Dr. Ahmed Mikhallalati düzenlediği basın toplantısında İsrail tank ve buldozerlerinin hastane kompleksine girdiğini açıkladı.

HASTANE İÇERİSİNDE HAREKET EDENLERE ATEŞ AÇILIYOR
Günün erken saatlerinde siyonist İsrail ordusu "hastanenin belli bir bölümüne askeri operasyon düzenleyeceklerini" açıklamıştı. İsrail ordusunun baskın öncesi hastanedeki doktorları da "uyardığı" kaydedildi.

İsrailli askerlerin hastanenin acil yardım ve ameliyathane başta olmak üzere çok sayıda bölümünü bastığı ve hastanenin bodrumunu aradığı kaydedilen açıklamada, El Şifa Hastanesi'nin içerisinde hareket eden sivillere de İsrail askerleri tarafından ateş açıldığı belirtildi.

'HAMAS ÜSSÜ'NE DAİR HERHANGİ BİR DELİL BULUNAMADI
İsrail'in iddia ettiği üzere Hamas'ın veya başka bir Filistinli direniş grubunun hastanenin altında üssü olduğuna dair herhangi bir delil bulamadığını kaydeden doktorlar, İsrailli askerlerin hastaneye sığınan tüm sivillerin hastaneyi terk etmesini istediğini aktardı. Öte yandan hastane yoğun asker ablukası altında ve hastane kompleksinde hareket eden herkes hedef alınarak ateş açılmaya devam ediliyor.

KUDÜS HASTANESİ BOŞALTILDI
Öte yandan Kudüs Hastanesi tahliye edildi. Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun çevrede devam eden bombardımanının, içeridekilere ateş açmasının, elektriğin tamamen kesilmesinin, su ve yiyeceklerin tükenmesinin, hastanedeki herkesin hayatını tehdit ettiği belirtildi.

Tüm bu nedenlerden dolayı Kudüs Hastanesinde tedavinin imkansız hale geldiği ve yaralıların, tıbbi malzeme, ilaç ve yakıt sıkıntısı çeken güneydeki hastanelere nakledildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Zorlu ve tehlikeli bir gündü. Bugün, hastanenin başına gelen trajik durum nedeniyle Kudüs Hastanesinde mahsur kalan hastalar, onları aileleri ve sağlık ekiplerini tahliye etmeyi başardık. Tahliye, tıbbi ve insani yardım malzemelerinin hastaneye ulaşmasının engellendiği 10 günden fazla süren kuşatma sonrasında geldi."

Kudüs Hastanesindeki hastalar ve sağlık çalışanlarının tahliyesi için dün Uluslararası Kızılhaç Örgütü eşliğinde Gazze'nin güneyinden bir konvoy kuzeye hareket etmişti. Bölgedeki çatışmalar nedeniyle konvoy bölgeye giremeyerek tahliyeyi gerçekleştirememiş ve Gazze'nin güneyine geri dönmüştü.

KATLEDİLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 11 BİN 320'YE YÜKSELDİ
Siyonist İsrail ordusu, gece boyu Gazze Şeridi'ne dönük bombardımanını sürdürerek çok sayıda sivil yerleşim alanını hedef aldı. Gazze Şeridi'nde katledilen Filistinlilerin sayısı 11 bin 320'ye yükseldi. Katledilenlerin 4 bin 650'sinin ise çocuklar olduğu belirtildi.

İsrail ordusu Batı Şeria boyunca da baskınlarını sürdürerek çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.