22 Eylül 2024 Pazar

İsrail ordusu El Cezire muhabirini katletti

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin halkına dönük saldırılarına devam ediyor. Cenin mülteci kampına baskın düzenleyen İsrail askerleri, El Cezire muhabiri Shireen Abu Akleh'i katletti.

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin mülteci kampında çalışan El Cezire muhabiri Shireen Abu Akleh'i katletti. İsrail ordusunun Cenin mülteci kampına düzenlediği baskınları haberleştiren Shireen Abu Akleh, askerler tarafından başından vuruldu. Bölgede çalışan bir başka El Cezire muhabiri Nida İbrahim, Abu Akleh'in öldürüldüğü sırada basın yeleği giydiğini belirtti. İbrahim, Abu Akleh'in 2000 yılındaki ikinci Filistin İntifadası'ndan bu yana bölgede çalıştığını belirterek, bölgedeki gazetecilerin fazlasıyla saygı duyulan Abu Akleh'in ölüm haberini büyük bir şokla karşıladığını kaydetti.

İsrailli yetkililer katliamdan sorumlu olmadıklarını iddia ederek baskın sırasında Filistinlilerin ateş açtığını öne sürse de, baskında orada bulunan gazeteciler iddiaları yalanladı. El Cezire'nin Gazze'deki büroları da bir yıl önce İsrail ordusu tarafından bombalanmıştı.

Baskın sırasında Ali Samoudi isimli bir başka Filistinli gazeteci de silahla yaralandı. Hastaneye kaldırılan Samoudi'nin durumunun stabil olduğu öğrenildi. 

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın diğer kentlerinde de baskınlarını sürdürdü. Ramallah ve Nablus'da halka ateş açan ve biber gazıyla saldıran askerler, aralarında çocukların da olduğu 120'den fazla Filistinliyi yaraladı.