20 Eylül 2024 Cuma

İsrail Kudüs hastanesini bombalamakla tehdit ediyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük işgal saldırıları yoğunlaşarak artarken, İsrail 12 bin kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi'ni bombalamakla tehdit ediyor. İsrail'in soykırım saldırılarında bugüne kadar katledilen Filistinlilerin sayısı ise 8 bine yükseldi.

Siyonist işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük soykırım saldırıları sürüyor. Yoğun bir abluka altındaki Gazze Şeridi'nde elektrik, su, yakıt ve temel ihtiyaçların tükenme noktasına gelmesi sonucu Filistinliler deniz suyu içerken, içlerinde on binlerce yaralının bulunduğu hastaneler de tedavi sağlayamaz hale geldi.

Siyonist İsrail'in saldırıları sonucu Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonundan bu yana 3 bin 324'ü çocuk en az 8 bin 5 Filistinli katledildi. İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da artan saldırganlıkları, baskınları sonucu İsrail ordusu ve siyonist yerleşimciler tarafından katledilen Filistinlilerin sayısı ise 112'ye yükseldi.

İsrail'in işgal saldırıları günlerdir aralıksız bir biçimde devam ederken, son 3 gündür saldırıların şiddeti ve yaygınlığı giderek artıyor.

İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, topçular ve savaş gemileri, kuzey kesimleri başta olmak üzere Gazze Şeridi'ni gece boyunca bombaladı. Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye, Cebalya, Beyt Hanun bölgeleri savaş uçakları tarafından vuruldu.

Gazze'nin kuzeybatısındaki Cela ve Nas mahallelerine birçok hava saldırısı düzenlenirken, kentin orta kesimlerindeki Megazi ve Han Yunus'un doğusu top mermilerinin hedefi oldu.

İsrail savaş uçakları Gazze'deki Kudüs Hastanesi ve kentteki tek kanser tedavisinin yapıldığı Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresini de gece boyunca bombaladı. Bombardıman sonucu hastanelerde hasar meydana geldi. İsrail ordusu, en az 12 bin kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi'nin de boşaltılmasını isteyerek, hastaneyi bombalamakla tehdit ediyor.

İbni Sina Hastanesi'ni abluka altına alan İsrail ordusu, insansız hava araçlarının keşif uçuşları eşliğindeki baskın sırasında Filistinlilerin direnişiyle karşılaştı. İbni Sina Hastanesi'nin çevresindeki binaların çatılarına yerleştirilen İsrailli keskin nişancılar, Filistinlilere ateş açtı.

İsrail ordusunun beraberindeki iş makinelerinin kentin çeşitli bölgelerindeki yollara ve altyapıya hasar vermeyi sürdürdüğü aktarıldı.