20 Eylül 2024 Cuma

İsrail insanlık suçlarını örtmek için dezenformasyonu sürdürüyor

İsrail, Al Ahli Hastanesi'ne dönük katliam saldırısı sonrası suçunu örtmek için saldırıyı önce Hamas'ın sonra İslami Cihad'ın gerçekleştirdiğini iddia etti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali, İsrail'in Gazze'deki Al-Ahli Hastanesi'ni bombalayarak en az 500 kişiyi katlettiğini kabul eden bir tweet yayınladı ancak sonrasında bu paylaşımı sildi.

Naftali, İsrail ordusunun bir "terörist üssünü" vurduklarını düşündüklerini bildirdi. Sonrasında bu paylaşımı silen Naftali, sonrasında yaptığı paylaşımda "İslami Cihad Gazze'de bir hastaneyi bombaladı. İsrail'e bir roket yağmuru yağdırdı ve bunlardan biri yanlış ateşlendi ve bir hastaneyi vurarak yüzlerce kişiyi öldürdü" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, Gazze tarafından ateşlenen bir roketin yanlış ateşlenerek hastaneye düştüğünü iddia ederek, buna kanıt olarak gösterdiği bir video yayınladı ancak videonun eski tarihli olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine tweet yeniden düzenlenerek video silindi.

Katliamla ilgili açıklama yapan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, “Bütün dünyanın şunu bilmesi gerekiyor: Gazze'deki hastaneyi vuranlar IDF değil, Gazze'deki acımasız teröristlerdi. Kim bizim çocuklarımızı vahşice öldürürse, kendi çocuklarını da öldürmüş olur” diyerek katliamı İslami Cihad'ın gerçekleştirdiğini ifade etti. Öte yandan İslami Cihad bu iddiayı reddetti.

İsrail devlet hesabından El Cezire yayın görüntüsü delil gösterilerek "Hastaneyi İslami Cihat vurdu" paylaşımı yapıldı. Fakat katliam 19:50'de yapılmıştı, görüntüdeki yayın saati ise 18:59 olarak görülüyor.

Siyonist İsrail devleti, katliamın suçunu üzerinden atmak roketleri kendilerinin atmadığını iddia ederek önce Hamas'ı, sonra İslami Cihad'ı işaret etti. Öte yandan Gazze'de bulunan Sağlık Bakanlığı, saldırı öncesinde İsrail'in hastaneyi boşaltma uyarısında bulunduğunu ve iki defa hastaneye “uyarı ateşi” açtığını açıkladı.

İsrail geçmişte işlediği pek çok katliam ve insanlık suçunda da suçu Filistin direnişine atmış, yalanları ortaya çıkınca kabullenmek zorunda kalmıştı.

Öte yandan İsrail devleti ve İsrail ordusu, saldırının Filistinli direniş güçleri tarafından gerçekleştirildiği yalanını sürdürüyor. İsrail Savunma Güçleri (IDF), sosyal medya hesabında İslami Cihad tarafından yanlış ateşlenen bir roketin katliama sebep olduğunu iddia ederek, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini belirten haber kuruluşlarını “dezenformasyon yapmakla” suçluyor. Çok sayıda uluslararası medya kuruluşu da bu yalana ortak oluyor.

Katliam gerçekleşmeden bir gün önce BBC, “Hamas'ın hastanelerin altında tüneller inşa ettiği”ne ilişkin bir haber yayınlayarak, Gazze'deki hastaneleri siyonist işgalcinin hedefine yerleştirdi.