30 Eylül 2024 Pazartesi

İsrail, Hudeyde limanına hava saldırısı düzenledi

İşgalci İsrail ordusu, Yemen'deki Hudeyde kentine hava saldırısı düzenledi. Hudeyde limanı ve bir elektrik santralinin bombalandığı saldırıda, limanda çalışan bir işçi ve santraldeki 3 mühendis katledildi.

Siyonist İsrail, Yemen'deki Hudeyde limanına hava saldırısı düzenledi. Yemen'deki Husiler, İsrail ordusunun Hudeyde'ye hava saldırısı düzenlediğini ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Husilere ait "El-Mesire" televizyon kanalının haberine göre, İsrail savaş uçakları, Yemen'in batısındaki Hudeyde kentini hedef aldı. İsrail ordusu, Hudeyde kentinde bir elektrik santralini bombaladı.

İşgalci İsrail ordusunun saldırısında ilk belirlemelere göre, Hudeyde limanında 1 işçi ile elektrik santralinde 3 mühendis hayatını kaybetti, 49 kişi yaralandı. Sağlık ve arama kurtarma ekipleri hedef alınan El-Hali elektrik santralinde kayıplar için arama çalışmalarını sürdürüyor. Saldırı nedeniyle Hudeyde limanında büyük bir yangın çıktı.

İSRAİL SALDIRILARI ÜSTLENDİ
İsrail ordusu, Ras İsa ve Hudeyde limanlarında Husilere ait mevkileri hedef aldığını açıkladı. İsrail savaş uçaklarının, Hudeyde limanı ile elektrik santrallerini vurduğu kaydedildi.

Husiler, siyonist savaş suçlusu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD dönüşü sırasında, Tel Aviv'in güneydoğusundaki Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını duyurmuştu. İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada da Yemen'den ülkenin ortasına doğru fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv'de sirenlerin çaldığı belirtilmişti.