20 Eylül 2024 Cuma

İsrail halkı sokakları terk etmiyor

İsrail halkı siyonist yönetimin Filistin halkına yönelik katliam saldırılarına karşı sokakları terk etmiyor. Tel Aviv'de düzenlenen eylemde, İsrail'in Filistin halkına yönelik katliam saldırılarına son vermesi ve ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunuldu.

Filistin halkının direnişine soykırım saldırılarıyla yanıt veren siyonist İsrail rejimine emperyalist devletler sınırsız destek sunarken, halk ise katliam saldırılarının durdurulması için sokakları terk etmiyor. Tel Aviv'de bir araya gelen İsrailliler, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını ve ateşkes ilan edilmesini istedi.

Savunma Bakanlığı binası önünde bir araya gelen İsrailliler, Gazze'de tutulan rehinelerin de serbest bırakılması çağrısında bulundu. Ateşkes çağrısı yaparak Gazze halkına yönelik katliam saldırılarının durdurulması ve barış ilan edilmesi çağrısında bulunulan eylemde, İngilizce ve İbranice, "Bir an önce ateşkes", "Hemen şimdi esir takası" ve "Savaşın kazananı olmaz", "Hastaneleri bombalamak, suyu kesmek, aç bırakmak, çocukları katletmek; bunlar kendini savunma hakkı değildir" yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemciler, Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve rehine takası yapılması yönünde talepler içeren sloganlar da attı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354'ü asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyururken, siyonist İsrail'in saldırılarında 4 bin 506'sı çocuk, 3 bin 27'si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli katledildi, 27 bin 490 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 183 Filistinliyi katletti.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa, Nasr Çocuk, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile tahliye edilmesi dayatmasında bulunduğu Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi yaşamını yitirdi ve yaralandı.