23 Eylül 2024 Pazartesi

İsrail Gazze'ye hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik artan saldırılarından sonra Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Filistin direniş örgütleri saldırıya uçaksavar füzelerle karşılık verirken, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail ordusu Ocak ayından sonra yeniden Gazze Şeridi'nin güneyine hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, insansız hava araçlarıyla (İHA) Filistinli direnişçilere ait bölgeleri bombalarken, bombalanan bölgelerin tedbir amaçlı önceden boşaltıldığı öğrenildi.

Filistin direnişinin hava saldırısına karadan havaya füzelerle karşılık vererek, İsrail ordusu İHA'larının Gazze hava sahasından çekilmesini sağladı. Çatışmalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Son dönemde Filistin halkına yönelik saldırılarını yoğunlaştıran işgalci ve siyonist İsrail ordusu, sadece Mart ayından bu yana en az 23 Filistinliyi katletti. İsrail askerleri, son olarak kutsal kabul edilen Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya birden fazla baskın düzenleyerek, ibadet eden Filistinlilere plastik mermi, tazyikli su ve biber gazıyla salmış ve 150'yi aşkın Filistinliyi yaralamıştı.