20 Eylül 2024 Cuma

İsrail Gazze'nin güneyi ve Batı Şeria'da saldırılarını derinleştiriyor

Siyonist İsrail askerleri, Gazze'nin güneyinde kesintisiz bir şekilde bombardımana, Batı Şeria'da ise baskınlarına devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye dönük soykırım saldırıları kesintisiz bir biçimde devam ediyor. Gece boyunca kuzeyden güneye Gazze'yi havadan bombalamayı sürdüren İsrail ordusunun Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği saldırıda en az 7 Filistinlinin katledildiği ifade edildi.

İsrail ordusu, Gazze'nin merkezine yönelik kara harekatını da genişletiyor. İsrail ordusu, 7 Ekim'den sonra "güvenli bölge" olarak ilan ettiği ve Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlileri tehcire zorladığı Gazze'nin merkezi ve güneyini hedef almaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), on binlerce Filistinlinin kuzeyden sonra orta ve güney Gazze'den de kaçmak zorunda kaldığını açıkladı.

ÇOK SAYIDA BÖLGEDE YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
Gazze Şeridi'nde, güneydeki sınırda bulunan Refah kenti hariç bütün bölgelerde Filistinli direniş güçleri ve İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar gerçekleştiği kaydedildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Gazze'nin güneyinde sadece 8 hastanenin sınırlı olarak hizmet verdiğini ifade etti. Gece boyunca Gazze'nin güneyinde Refah da bombardımana maruz kaldı.

Refah'a düzenlenen bombardımanda el-Zuhur mahallesinde büyük bir yangın çıktığı kaydedildi. İsrail'in Refah'a sığınan Filistinlilerin kurduğu çadır alanını hedef alması sonucu gerçekleşen yangında yaralıların sayısı belirlenemedi. Gazze'nin merkezinde yer alan Deyr-el Balah'a da saldırılar devam etti.

İsrail ordusu tarafından 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katledilen Filistinlilerin sayısı 21 bin 110'a ulaşırken, yaralıların sayısı 55 bin 243, enkaz altında, kayıp olanların sayısı ise 7 bini aşkın olarak açıklandı.

2 GÜNDE 22 İŞGAL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan 3 işgal askeri daha Filistinli direniş güçleri tarafından öldürüldü. 3 İsrailli askerin ise ciddi bir şekilde yaralandığı ifade edildi. Son 2 gün içerisinde Filistinli direniş güçleri Gazze'de İsrailli askerlerle girdikleri çatışmalarda 22 siyonist askeri öldürdü.

7 Ekim'den bu yana öldürülen İsrailli askerlerin sayısı 165'e yükseldi.

İsrail ordusu, Han Yunus, el-Maghazi, el-Bürej ve el-Nuseyrat mülteci kamplarına dönük operasyonlarını genişleteceğini, bu bölgelere daha fazla asker gönderdiğini açıkladı. İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde saldırılarını devam ettirdiğini, merkez ve güneyde ise saldırılarını derinleştireceğini kaydetti.

BATI ŞERİA'DA 10 NOKTADA BASKIN
Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da pek çok bölgeye dönük baskınlarını sürdürüyor. Ramallah, el-Bireh, El-Halil, Halhul, Nablus, Cenin, Tulkarim ve Eriha kentlerinde 10 operasyon düzenlendi.

Baskınların ana hedefinin döviz büroları olduğu kaydedildi. İsrailli yetkililer, döviz bürolarının Filistinli direniş hareketi tarafından eylemlerini finanse etmek amacıyla kullanıldığını iddia ediyor. Baskınlarda çok sayıda döviz bürosu sahibi gözaltına alındı.

Batı Şeria'daki baskınlarda hedef alınan döviz büroları ve mücevher dükkanlarında çok sayıda değerli eşyaya ve paraya el konuldu. Ayrıca, bürolardaki güvenlik kameraları görüntülerine ve para bozduran kişilerin kayıtlarına da el konuldu.

Ramallah kentinde İsrail ordusunun düzenlediği baskınlarda en az 1 Filistinli katledilirken, 15 Filistinli yaralandı. Halhul'da düzenlenen baskında ise 9 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklar, Ramallah'da şehir merkezinde düzenlenen baskının uzun zamandır görülmemiş büyüklükte olduğunu ifade etti. Ramallah'ta el-Manara meydanında Filistinli direniş güçleri ve işgal askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı kaydedildi.

Baskın düzenlenen bölgelerden yoğun patlama sesi ve yangın dumanı yükseldiği belirtildi. Ramallah'taki baskınlarda Filistinliler İsrail askerleri tarafından üzerlerine açılan ateşle yaralandı. Yaralananlar arasında Selman el-Khatib isimli gazeteci de yer alıyor.

El-Halil'de 3 Filistinli İsrail askerleri tarafından vuruldu.

Nablus'taki baskında 1 kişi yaralandı. 

Nur Şems mülteci kampına dönük drone saldırısında 6 Filistinli katledildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana katledilen Filistinlilerin sayısı 313'e, yaralanan Filistinlilerin sayısı 3 bin 450'ye yükseldi.