21 Eylül 2024 Cumartesi

İsrail Filistin bayrağı dalgalandırılmasını yasakladı

İsrail'in faşist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistin bayrağının "terörizm" sembolü olduğunu iddia ederek, kamusal alanlarda Filistin bayrağı dalgalandırılmasını yasakladı.

İsrail'deki siyonist ve faşist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, polise Filistin bayraklarının kamusal alanlardan kaldırılması talimatını verdi. İsrail devleti, Filistin bayraklarını "yasaklı" olarak kabul etmiyor ancak polis ve askerlerin "kamusal düzene tehdit olarak görmeleri" halinde bayrakları kaldırma yetkisi var.

Cumartesi günü başkent Tel-Aviv'de yapılan hükümet karşıtı bir eylemde ve bir İsrail askerini öldürmekten uzun süredir hapiste tutulan Kerim Yunus'un tahliyesinde Filistin bayraklarının sallandırılmasına işaret eden Ben-Gvir, Filistin bayrağı sallamanın "terörizmi desteklemek" olduğunu söyledi.

Ben-Gvir, "Kanun bozanlar terörist bayraklar sallayarak terörizmi teşvik edip cüretlendiremezler, bu nedenle kamusal alanlardan terörizmi destekleyen tüm bayrakların kaldırılması ve İsrail'e dönük kışkırtmalara son verilmesi talimatını verdim" ifadelerini kullandı.