22 Eylül 2024 Pazar

İsrail Biden ziyareti sonrası Filistin'e hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu işgal altındaki Gazze'de pek çok noktaya onlarca füze atarak hava saldırısı düzenledi. Saldırının ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ve Filistin'i ziyaretinin hemen sonrasında gelişmesi ise dikkat çekti.

İsrail ordusu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın bölgeyi ziyaretinden hemen sonra işgal altındaki Gazze'ye füzelerle saldırdı. Gece yarısı gerçekleştirilen saldırılarda Gazze'nin güneybatısı en az 10 defa füze bombardımanına tutulurken, Gazze'nin merkezinde yer alan el-Nuseyrat mülteci kampı da füzelerle vuruldu. İsrail ordusu Gazze'nin kuzey kıyısındaki Filistinli teknelere de ateş açtı.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Filistin direnişine ait roket üretim tesislerini hedef aldıklarını öne sürerken, yerel kaynaklar bölgenin tarım amaçlı olduğunu belirtti. Füze saldırısına uğrayan bölgelerde ciddi maddi hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Filistin direnişi, Biden'ın İsrail ve Filistin ziyareti sonrasında gelişen bu saldırının ABD'nin İsrail'e desteğini ve Filistin halkına dönük suçları cesaretlendirmesine kanıt olduğunu söyledi.

Filistinliler füze saldırılarına savunma sistemleriyle karşılık verdi.