20 Eylül 2024 Cuma

İsrail Batı Şeria'da katliamlarını sürdürüyor

Gazze'de geçici ateşkes bir gün daha uzatılırken İsrail ordusu Batı Şeria'da katliamlarını sürdürüyor. Cenin'e düzenlenen baskında 8 ve 15 yaşlarında iki çocuğun yanı sıra FHKC ve Cenin Tugayları'ndan iki savaşçı şehit düştü.

Siyonist İsrail devletinin Hamas'la mutabakata vardığı "geçici ateşkes" anlaşması, anlaşmanın bitmesine dakikalar kala 1 gün daha uzatılırken, İsrail devleti işgal altındaki Batı Şeria'da katliamlarına devam ediyor.

İsrail ordusu Batı Şeria'ya bağlı Tulkarim'de Dr. Thabet Thabet Devlet Hastanesi'ni kuşatarak, hastane çevresindeki ambulansların yolunu kesip aramalar gerçekleştirdi. Çok sayıda sağlık emekçisi de sorguya çekildi.

Ofer Hapishanesi önünde yakınlarının tahliye edilmesini bekleyen Filistinlilere de ateş açıldı ve biber gazı atıldı.

Ramallah'ın kuzeyinde yer alan Beytunya'da İsrail askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında yaşanan çatışmalarda Fadi Badran isimli Filistinli katledildi.

CENİN'E DÜZENLENEN BASKINDA 2 ÇOCUK KATLEDİLDİ
Tulkarim, Cenin ve Doğu Kudüs'te baskın ve gözaltı saldırılarını sürdüren İsrail askerleri, evlerini bastığı ve gözaltına aldığı çok sayıda Filistinliye işkence etti. Çok sayıda evi de yıktı.

İsrail askerleri, Cenin'e düzenlediği baskında 8 yaşındaki Adam el-Ghoul ve 15 yaşındaki Basil Abu el-Wafa'yı katletti. Ortaya çıkan görüntülerde, İsrail askerlerinin çocukları özellikle hedef aldığı görülüyor.

FHKC EBU ALİ MUSTAFA TUGAYLARI LİDERİ ŞEHİT DÜŞTÜ
Cenin'e düzenlenen baskında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları liderlerinden Wissam Hanoun'un, Cenin Tugayları savaşçısı Muhammed el-Zubeydi'yle beraber şehit düştüğü açıklandı.

FHKC tarafından yapılan açıklamada, iki savaşçının Cenin mülteci kampında siyonist düşmana karşı kahramanca bir çatışmada şehit düştüğü ifade edildi. Açıklamada, "Siyonist işgalcileri topraklarımızdan defedip mutlak kurtuluşa kavuşana kadar onların yolundan mücadeleyi sürdüreceğimize söz veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Cenin'deki baskında 17 Filistinli rehin alındı. Yerel kaynaklar, bunun 7 Ekim'den bu yana Cenin'e düzenlenen en geniş kapsamlı baskın olduğunu ifade etti. İsrailli askerler, sağlık ekiplerinin kampa ulaşmasını da engelledi.

Son 1 günde Batı Şeria'nın tamamında, aralarında 12 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu 35 Filistinli rehin alındı.

Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 50'si çocuk en az 242 Filistinli katledildi. 2 bin 750'yi aşkın kişi ise yaralandı.