21 Eylül 2024 Cumartesi

İsrail askerleri 6 Filistinliyi katletti

İsrail güçleri Batı Şeria'da Cenin ve Nablus'ta düzenlediği baskınlarda 6 Filistinliyi katletti, onlarca kişiyi ise yaraladı.

Siyonist İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenledikleri baskında 6 Filistinliyi katletti, 16 kişiyi ise yaraladı.

Cenin'de bir evin İsrail askerleri tarafından sarılarak roketlerle vurulduğunu dile getiren görgü tanıkları, bütün bölgenin de yoğun bir ablukaya alındığını kaydetti.

İsrailli yetkililer, öldürdükleri Filistinlilerden birinin geçen ay Huwara'da iki İsrailli yerleşimcinin ölümünden sorumlu olduğunu iddia etti. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da, askerlerin geçen ay Batı Şeria'da iki İsrailli yerleşimciyi öldüren kişiyi "etkisiz hale getirdiğini" söyledi.

İsrail askerlerinin baskınına diren Filistin halkı kendini savunurken çıkan çatışmalarda en az 6 Filistinli öldürüldü, onlarca kişi ise yaralandı. 2 yaralının da durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

İsrail askerleri diğer yandan Nablus'ta da bir askeri operasyon düzenleyerek 3 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrailli yerleşimciler de Huwara'da İsrail askerlerinin korumasında Filistinlilerin işyerleri, evleri ve arabalarına saldırdı.

İsrail askerleri 2023 yılı içerisinde en az 68 Filistinliyi katletti.