20 Eylül 2024 Cuma

İskoçya'da ölümsüzler anıldı

Kasım Şehitler Ayı vesilesiyle Edinburgh'da düzenlenen etkinlikte ölümsüzlerin mücadelesinin sürdürüleceği kaydedildi.

İskoçya'nın Başkenti Edinburgh'da ölümsüzler, düzenlenen gece etkinliğinde anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte ölümsüzlerin mücadelelerinden kesitler içeren sinevizyon gösterildi. Sinevizyon sırasında sık sık "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor" sloganı atıldı.

MLKP: ÖLÜMSÜZLER DİRENEN VE SAVAŞAN PARTİNİN ÖNCÜLERİDİRLER
MLKP temsilcisi yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye/Kürdistan'da ezen ve ezilenler arasındaki çelişkilerin giderek berraklaştığını belirtti, kapitalizmin işçi sınıfı ve ezilenlere savaş, işgal ve yoksulluk, doğaya da yıkım dışında bir şey vaat etmediğini söyledi.

MLKP temsilcisi şöyle devam etti: "Bu koşullarda egemenler, işçi ve ezilenleri, yeni Ekim'leri önlemek için iradesiz, örgütsüz ve silahsız kılmak istiyor. Tasfiyeci kuşatma yaratıyor. MLKP, dünya komünist hareketinin kolu olduğu Türkiye ve Kürdistan'da bu tasfiyeci kuşatma koşullarında direnen ve savaşan parti gerçeğini inşa etti. Ölümsüz yoldaşlar bu gerçeğin inşasının öncülüğünü yaptılar."

Ölümsüzlere bağlılığın somut ve eylemli olduğunu vurgulayan konuşmacı, MLKP/KKÖ'ye güç vermeye, gençlere KGÖ'de birleşmeye, HBDH'ni büyütmeye çağırdı.

KGÖ: SOSYALİZM MÜCADELESİNİ BÜYÜTELİM
Söz alan Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) temsilcisi, Kürdistan ve Filistin'de yükseltilen direnişi selamladı. KGÖ temsilcisi kapitalizme, faşizme ve erkek egemenliğe karşı mücadeleyi büyütmeye, Özgür Namoğlu'ların izinde KGÖ'de birleşip sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırdı.

Kürt Halk Meclisi temsilcisi de yaptığı konuşmada ölümsüzlerin anısına bağlılık sözü verdi.

Etkinlik, müzik dinletisiyle sona erdi.