21 Eylül 2024 Cumartesi

İskoçya ve İngiltere'de dayanışma etkinlikleri

İskoçya ve İngiltere'de depremden zarar gören halkla dayanışma etkinlikleri sürüyor. Doğal afet olan depremin zararını ağırlaştıranın iktidarın rant politikaları olduğunun altı çizilen etkinliklerde, dayanışmanın yükseltilmesi çağrısı da yapıldı.

Antep ve Maraş merkezli gerçekleşen, onbinlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremde halkla dayanışma sürüyor.

İskoçya'nın Dundee şehir merkezinde depremzedelerle dayanışmak için açılan stantta, AKP/MHP faşist iktidarı da teşhir edildi. AVEG-KON'a bağlı Göçmen Aileler Birliği'nin açtığı stant 3 gün sürecek.

Stantta Türk devletinin rant politikaları ve bunun deprem felaketini ağırlaştıran etkileri, uygulamaya konulan OHAL yasalarıyla gizlenmeye çalışılan gerçeklere dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda, "Türk Devletini destekleme, depremde zarar görenleri destekle. Sorun deprem değil, sorun Erdoğan diktatörlüğüdür" denildi.

Yoğun ilginin olduğu stantta ayrıca depremzedelere maddi destek toplandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da ise Tutsakların Sesi Platformu (TSP), ziyaretler gerçekleştirdi, depremin açığa çıkardığı gerçeklere işaret etti. Çok sayıda can kaybı yaşanmasının sorumlusunun faşist şef Erdoğan olduğu belirtilerek, yaraların ancak halkın dayanışması ile sarılacağı belirtilerek, dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.