20 Eylül 2024 Cuma

İşkenceyle gözaltına alınan Agrobay direnişçileri serbest bırakıldı

Hak aradıkları işkenceyle gözaltına alınan Agrobay direnişçileri serbest bırakıldı.

Agrobay Seracılık'ta maruz kaldıkları hak gaspları, aşağılanma ve tehdide karşı Tarım-Sen'de örgütlendikleri için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. Sendika ve direnişçiler 15 Eylül Cuma gününe dek şirkete müddet vermişti.

Dün Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesi önünde yapılmak istenen açıklamaya jandarma saldırmış, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, Aliağa Eşbaşkanı Fatih Polatlı, gazeteciler Zeynep Kuray ve Berkcan Zengin ile 14 işçi işkenceyle gözaltına alınmıştı.

Savcılığın mevcutlu istediği gözaltılar bir gece nezarette tutuldu. İşçilerin saatlerce ters kelepçe işkencesinde bekletildiği öğrenildi. 14 kişi sabah saatlerinde Bergama Devlet Hastanesi'ne götürüldükten sonra Bergama Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermek üzere sevk edildi.

Gözaltına alınanlardan Tarım Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, Cemal Kara, Ayten Yavuz, Fatih Polatlı, İsmail Doğan, Vedat Çınar Altan yurt dışına çıkış ve belli bir yere belli bir mesafeye kadar yaklaşmama yasağı (yeri ve mesafeyi mahkeme belirleyecek) verilerek adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, İbrahim Kayan, Umut Altınel, Zeynep Kuray, Sonay Tezcan, Ahmet saygılı, Mehmet Aksoy, Berkcan Zengin, Göksel Akbaba da ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.