4 Ekim 2024 Cuma

İşkenceye maruz kalan tutsaklara soruşturma

Edirne F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde geçen hafta gardiyanların saldırısına uğrayan ve işkencesine maruz kalan tutsaklar hakkında hapishane idaresi soruşturma açtı. 

Hak ihlalleriyle gündeme gelen Edirne F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde, işkenceye uğrayan tutsaklara soruşturma açıldı. 

Tutuklu Murat Aktaş, kardeşi Emre Aktaş ile yaptığı telefon görüşmesinde, gardiyanların hücrelerini bastığını ve işkenceyle hücrenin dışına çıkardıklarını aktarmıştı. Aktaş saldırı sonucu yaralandıklarını da dile getirmişti. 

'BATTANİYE DAHİ VERİLMEDİ'
Ağabeyi ile telefon görüşmesi yapan Emre Aktaş, "Ağabeyim, 'saldırıdan sonra 2 gün boyunca yemek alamadık. Diğer arkadaşları eski hücremize A5'e götürdüler. Orada o gün uyumaları için battaniye dahil gerekli hiçbir malzeme verilmemiştir. Bense halen karantina hücresindeyim. Ayın 19'na kadar da burada tutacaklar' dedi" diye konuştu.

İDARE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Ağabeyinin telefon görüşmesinde yaşadıkları saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen kardeş Aktaş, "Hapishane idaresi karşı hamle yaparak kendilerini aklamak için olay hakkında ağabeyim ve yanında bulunan arkadaşlara soruşturma açtı" bilgisini verdi.

AÇLIK GREVİNE KATILDI
Kardeş Aktaş aynı zamanda, "Ağabeyim, Kürdistan ve Türkiye hapishanelerinde geliştirilen açlık grevi eylemine bugün itibariyle 5 günlük katıldığını iletti" dedi.

YAYINLAR HALA TESLİM EDİLMEDİ
Ayrıca koğuşlara yapılan baskında el koyulan 4 Cogito dergisinin halen teslim edilmediği ve İsmail Beşikçi'nin "Devletlerarası Sömürge: Kürdistan" adlı kitabının da "örgüt propagandası" içerdiği gerekçesiyle yasaklandığı belirtildi.