22 Eylül 2024 Pazar

İşkence gören ve işten atılan Ağaç AŞ işçisi direniş başlattı

İBB'ye bağlı Ağaç AŞ'de yöneticiler tarafından işkence gören ve işten atılan işçi Bilal Atan, İBB binası önünde direniş başlattı. İşe iadesini ve işkencecilerin işten atılmasını isteyen Atan, tüm kamuoyunu desteğe çağırdı.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ağaç A.Ş.'de işçi Bilal Atan, işkence ve işten atılma saldırısına karşı Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde direniş başlattı. "İBB Ağaç A.Ş.'de işkence ve işten atmaya karşı direnişteyim" pankartı açılan eylemde, İşçi Emekçi Birliği de "İBB Ağaç Aş işçisinin yanındayız! İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" pankartıyla Atan'a destek verdi.

20 Ekim'de Ağaç A.Ş. şefleri Müslüm Özcan ve Savaş Teke'nin başını çektiği bir grup tarafından Yenikapı şantiyesinde işkence gördüğünü anlatan Atan, 3 gün boyunca beyin kanaması şüphesiyle hastanede yattığını ancak Ağaç A.Ş. veya İBB'nin işkenceciler hakkında soruşturma başlatmadığını hatırlattı.

Bunun yerine kendisine soruşturma açıldığını ve işten atıldığını kaydeden Atan, "Ben bir işçiyim, aynı zamanda sendikada örgütlü bir işçiyim. 'İşçidir döverim, susar köşesinde oturur' diye mi düşündüler? Durum açıktır biz işçilerin ölmesine göz yumuluyor. Bu da yetmezmiş gibi ekmeğimizle oynanıyor. Ben bir işçi olarak, bir insan olarak bu durumu kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

İBB'nin işçilere sırt döndüğünü dile getiren Atan, kendisine işkence yapan ve işkencecileri koruyan herkesin işten atılmasını, derhal işe iadesini talep etti. Atan, talepleri kabul edilene kadar her gün saat 12.00 ve 17.00 arasında İBB önünde direnişte olacağını duyurdu.

İşçi Emekçi Birliği adına söz alan Nurseli Gözüaçık, Bilal Atan'ın uğradığı işkencenin tüm kanıtlarıyla ortada olduğunu ancak işkencecilerin hala koltuklarında oturmaya devam ettiğini söyledi. Atan'a uygulanan şiddetin karşılıksız kalmaması gerektiğini söyleyen Gözüaçık, Atan'ın derhal işe iadesini, işkencecilerin işten çıkarılmasını istedi. Gözüaçık, "Bu olayın üstü kolaylıkla örtbas edilemeyecek. Biz İşçi Emekçi Birliği olarak Bilal'in sonuna kadar yanındayız. Haklı mücadelesinde asla yalnız yürümeyecek" ifadelerini kullandı.

Eylem boyunca, "Direne direne kazanacağız", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Yaşasın sınıf dayanışması", "İşçiye uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.