21 Eylül 2024 Cumartesi

'İşgale karşı Rojava devrimini savunacağız'

Enternasyonal Dayanışma Günleri kapsamında Atina'da yürüyüş düzenlendi. Eylemde işgal saldırılarına karşı Rojava devrimini savunma çağrısı yapıldı.
Enternasyonal Dayanışma Günleri kapsamında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yürüyüş düzenlendi. Yunan Anarşist gruplar, Tevgera Ciwanen Şoreşger ve Navenda Çanda Kurdistan çağrısıyla yapılan yürüyüşe MLKP, KGÖ, TKP-ML, DKP ve SYKP katıldı.
 
Academia Meydanından başlayan yürüyüş, Türkiye Konsolosluğu önünde son buldu. Rojava ile dayanışma mesajlarının verildiği işgal saldırıların protesto edildiği yürüyüşte, Türkçe, Kürtçe "Arin'den Sibel'e yürüyoruz zafere", "Paramaz Kızılbaş ölümsüzdür", "Yaşasın Rojava devrimimiz", "Biji berxwedane Rojava", "Öcalan'a özgürlük", "Aziz, Kader, Oğuz onurumuzdur" ve Yunanca "Halkların en büyük silahı kardeşliğidir, patronlar, bankalar savaş istiyorsa biz hazırız" sloganları atıldı.
 
Saygı duruşunun ardından yapılan açıklamada, Rojava devrimine sahip çıkma çağrısı yapıldı. İşgal saldırılarına karşı Kürt özgürlük hareketi ile beraber mücadele etmenin önemine dikkat çekilen açıklamada, Rojava şahsında Ortadoğu halklarını özgürleştirmek için mücadele edilmesi gerektiği belirtildi.
 
Kobanê zaferinin 4. yıl dönümünün selamlandığı açıklamada, "Kobanê direnişi tarihi bir direniştir. Bu uğurda şehit düşenler yolumuzu aydınlatıyor" denildi.
 
PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kınandığı açıklamada, açlık grevi direnişleri etrafında kenetlenme ve tecrit kırılana kadar mücadeleyi yükseltme mesajı verildi.
 
Tüm engellemelere rağmen Kobanê'nin yerel ve enternasyonalist devrimci savaşçıların direnişiyle özgürleştirildiği kaydedilen açıklamada, "Bugün Rojava devrimini boşa çıkarmak isteyen AKP iktidarı işgal saldırıları yapıyor. Ancak saldırıları her gün boşa çıkıyor" denildi.
 
Eylem halaylarla son buldu.