21 Eylül 2024 Cumartesi

İşgal saldırılarına karşı eylemler

Türk devletinin saldırılarına karşı eylemTürk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine dönük saldırıları yapılan eylem ve açıklamalarla kınandı.

İşgal altındaki Serêkaniyê göçmenleri ile Waşûkani ve Serêkaniyê kamplarında ve Erişe ilçesindeki göçmen halklar yaptıkları ortak açıklama ile İşgalci Türk devletinin saldırılarını kınadı. Açıklama Waşûkanî kampında kamp Sağlık Komitesi Üyesi Xewle El Salim ve Erişe kamp yöneticisi Casim Seid tarafından okundu.

Faşist Türk devletinin Suriye topraklarındaki varlığının işgalci olduğuna dikkat çekilen açıklamada işgalci pozisyonuna ulusal güçlerin de dahil edilmeye çalışıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Suriye'nin tüm tarafları, amacın Suriye'yi zayıflatmak olduğunu kabul etmelidir" denildi.

İşgalci Türk devletinin bölgede kaos yaratmak istediği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Türk devleti bu saldırılarla meşru uluslararası hukuk ve devletlerin egemenliğini, güvenliği ve uluslararası barışı ihlal etmektedir. QSD, bölgeyi, tüm bileşenlerini korumaya ve bölge için güvenli bir gelecek sağlamaya her zamankinden daha fazla kararlı olacaktır."

Qamişlo'nun Dêrik ve Amûdê ilçelerinde yapılan yürüyüş ve mitinglerle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yapılan işgalci saldırılar ve PKK önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit saldırısı kınandı. Arap, Kürt ve Süryani halklarının yer aldığı eylemlerde dünya direnen halklarına seslenilerek Rojava halklarıyla dayanışmanın yükseltilmesi çağrıları yapıldı.