22 Eylül 2024 Pazar

İşgal saldırıları sürüyor, Til Temir'e misket bombası atıldı

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Rojava Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları sürüyor. Şehba, Til Temir ve Minbic'e bağlı ilçe ve köyler bombalandı. Til Temir'in Um El-Kêf köyünde uluslararası savaş suçu sayılan misket bombası kullanıldı.

Faşist şef Erdoğan'ın Minbic ve Til Rifat'ı hedef gösteren işgal tehditlerinin ardından Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm cephe hatlarında saldırılar yoğunlaştı.

Özellikle Minbic ve Şehba bölgesi başta olmak üzere Til Temir, Zirgan, Ayn İsa bölgelerinde de yoğun obüs ve top atışları yapılıyor. Bölgede keşif uçağı hareketliliği de artmış durumda.

Minbic'in doğusundaki El Hoşeriyê ve El Cat köyleri ağır silahlarla bombalandı. Mehsenli köyü yakınlarında mayın döşemeye çalışan iki çete mensubundan biri öldürülürken, diğeri yaralandı. Şehba'nın Um Qora köyüne yönelik yoğun bombardıman sonucunda maddi hasar meydana geldi.

İşgal altındaki Efrîn'in Şerewa ilçesine bağlı Benê köyü de yoğun saldırıların hedefi oldu. Bugün sabah saatlerinde başlayan saldırılar esnasında 60'dan fazla obüs topu atıldı. Köylüler arazide çıkacak yangınlar nedeniyle kaygılı olduklarını belirtti.

TİL TEMİR'DE MİSKET BOMBASI KULLANILDI
İşgalci çeteler Til Temir'in Um El-Kêf köyüne de yoğun topçu atışları ile saldırdı. Til Temir Askeri Meclisi, ilçeye bağlı köylerden özellikle Um Kêf köyüne 150'den fazla havan topu atıldığını dile getirdi.

İşgalci Türk devletinin sabah saatlerinden itibaren aralıksız süren saldırıları esnasında, Uluslar arası yasalara göre savaş suçu sayılan ve kullanımı yasaklanan misket bombaları attığı bildirildi. Saldırılar sonucunda bölgede bulunan Şam rejimine bağlı 6 askerinin yaralandığı belirtildi.