22 Eylül 2024 Pazar

İşgal güçlerinin saldırıları yoğunlaştı

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik işgal tehditlerinde bulunan Türk devleti ve çeteleri, dün başlayan yoğun bombardımana sabah saatlerinde Til Temir-Zirgan ve Şehba bölgelerinde devam etti.

Türk devleti, 2015 yılında başlattığı topyekun savaş konseptinin yıldönümü olan 24 Temmuz'da yoğunluk kazandırdığı saldırılarını bugün de sürdürdü.

İşgalci çeteler, sabah saatlerinde Til Temir cephesinde bulunan Zirgan beldesinin kuzey ve güney kırsalını yoğun şekilde bombalamaya başladı.

Edinilen bilgilere göre; Zirgan'a bağlı Esediyê, Xidrawî, Til Hirmel, Til Werd ve Xirbet Şiîr köyleri ağır silahlarla hedef alındı.

Türk ordusu ve çeteleri, Til Temir'in Tawila köyünü de obüs ve havanlarla bombaladı. Bölgede keşif hareketliliği olduğu öğrenildi.

İşgalci Türk devleti, Şehba Kantonu'na bağlı Til Medîq köyüne de saldırdı. Bombardımanda Şam hükümet güçlerine ait bir askeri noktanın hedef alındığı öğrenildi.

İKİ KİŞİ KATLEDİLDİ, 11 KİŞİ YARALANDI
İşgal güçlerinin dün Til Temir ve Zirgan ile Şehba bölgesinde bulunan Şera, Şêrawa ve Til Rifat'a yönelik yoğun saldırısında, biri Şam askeri olmak üzere 2 kişi yaşamını yitirmiş, aralarında çocukların da olduğu 11 kişi yaralanmıştı.