16 Eylül 2024 Pazartesi

İşgal altındaki Batı Şeria'da yerleşimciler Jit köyüne saldırdı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Jit köyünde 100'e yakın siyonist yerleşimci Jit köyüne saldırarak, çok sayıda Filistinlinin ev ve araçlarını ateşe verdi, halkın üzerine ateş açtı. FHKC, işgal altındaki Batı Şeria boyunca halk komiteleri kurma çağrısı yaptı, Filistin Ulusal Yönetimi'nin direnişi değil yerleşimcileri hedef almasını istedi.

Siyonist İsrail'in soykırım ve işgal saldırıları, bir yandan siyonist yerleşimciler eliyle de devam ettiriliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 100'e yakın siyonist yerleşimci, Kalkilya şehrinin doğusundaki Jit köyüne baskın düzenledi. Çok sayıda Filistinlinin ev ve arabalarını ateşe veren siyonist yerleşimciler, Filistin halkının üzerine ateş açtı, ev ve arabaları silahlarla da taradı. Siyonist yerleşimciler, Filistinlilere ayrıca biber gazı, taş ve molotof kokteylleriyle de saldırdı.

Siyonist yerleşimcilerin halkı silahla taraması sonucu 23 yaşındaki Raşit Sedda katledildi, 3 kişi ise yaralandı.

Jit'in köy konseyi başkanı Nasır Sedda, daha önce de saldırılar yaşadıklarını ama hiç bu düzeye gelmediğini belirterek, "Daha önce buna benzer hiçbir şey görmedik, ve önden herhangi bir uyarı da yapılmadı. İnsanları hazırlıksız yakaladılar; kadınlar, çocuklar ve yaşlılar oradaydı" dedi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Siyonist İsrail Savunma Ordusu (IDF) da, "bazıları maskeli düzinelerce İsraillinin yangın çıkardığını, taş ve molotof kokteyli attıklarını" itiraf etti. 1 kişinin gözaltına alındığı ve yetkililerin Raşit Sedda'nın ölümünü soruşturduğu savunuldu.

Öte yandan, siyonist İsrail askerleri, bu sabah bir kez daha Kalkilya'ya baskın düzenledi. Filistinli direnişçilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktığı öğrenildi.

Siyonist savaş suçlusu Benjamin Netanyahu, saldırıyı "çok ciddi bir biçimde ele aldığını" iddia ederek, "sorumluların yargılanacağını" öne sürdü.

7 EKİM'DEN BU YANA EN AZ BİN 143 YERLEŞİMCİ SALDIRISI
Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), 7 Ekim 2023'ten 5 Ağustos 2024'e kadar Filistinlilere dönük en az bin 143 yerleşimci saldırısı kayıt altına aldı. Bu saldırıların en az 114'ü Filistinlilerin katledilmesi ve yaralanmasıyla sonuçlandı.

FHKC: HALK KORUMA KOMİTELERİNİ KURALIM
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yerleşimci saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yerleşimci suçlarının yükselişi siyonist sistem tarafından desteklenmektedir, halk koruma komitelerinin kurulması ve Filistin Ulusal Yönetimi'nin halkımızı savunmak için silahlarını doğrultması çağrısı yapıyoruz.

Perşembe akşamı Kalkilya'nın doğusundaki Jit köyünde yerleşimciler tarafından işlenen, köy sakinlerinin mülklerini yakma, tahrip etmeyi de içeren, geniş çaplı vahşi saldırı, işgalin ve yerleşimci aparatlarının faşist ve terörist niteliğini yansıtmaktadır. İşgal altındaki Batı Şeria'da halkımızı yerinden etme ve varlığını yok etmeyi amaçlayan imha planının bir parçasıdır.

FHKC, yerleşimci çetelerin kurşunlarıyla katledilen kahraman şehit Raşit Mahmud Sedda'nın yasını tutuyor ve onun kanının, işgal def edilene kadar direnişi yükseltmekte bir meşale olacağını vurguluyor.

'FİLİSTİN YÖNETİMİ DİRENİŞİ DEĞİL YERLEŞİMCİLERİ HEDEF ALMALIDIR'
Yerleşimci çeteler tarafından işlenen bu suçlar, siyonist politik sistemin yeşil ışığı ve tam koordinasyonuyla gerçekleşmiştir, savaş suçluları Netanyahu, Smotrich ve Ben Gvir tarafından yönetilen faşist ve ırkçı hükümet bu saldırılara doğrudan destek vermiştir.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki halkımıza işgal ve yerleşimci terörüne karşı intifadayla ayağa kalkma ve Batı Şeria boyunca her türlü direnişi yükseltme çağrısı yapıyoruz. Yerleşimci saldırılarıyla yüzleşmek için işgal altındaki Batı Şeria'nın tüm bölgelerinde halk koruma komiteleri kurulmasının gerekliliğini vurguluyoruz.

Filistin Ulusal Yönetimi ulusal sorumluluğunun farkına varmalı ve direniş savaşçılarını hedef almak yerine, silahlarını ve askerlerini halkımızı korumaya, işgal askerlerinin ve yerleşimcilerin saldırılarına karşı onları savunmaya yöneltmelidir."