18 Eylül 2024 Çarşamba

İşgal altındaki Batı Şeria'da saldırılar yayılıyor

İşgal altındaki Batı Şeria'da pek çok kente baskın düzenleyen İsrail ordusu, Tülkarim'e geniş çaplı bir saldırı başlattı. Yollar ve altyapı buldozerlerle yok edilirken, İsrail ordusu ve Filistinli direniş güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

Gazze'deki soykırım saldırılarını sürdüren siyonist İsrail ordusu, soykırımı işgal altındaki Batı Şeria'ya yayıyor.

İşgal ordusu, buldozer ve tanklarla işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeybatısında bulunan Tülkarim'e baskın düzenledi.

Tülkarim'deki yollar ve altyapı buldozerlerle yıkılırken, saldırılar sonucu çok sayıda Filistinli Tülkarim'deki mülteci kampında bulunan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) okulunda mahsur kaldı. UNRWA ve Filistin Kızıl Haç personelleri okuldaki öğrenci ve öğretmenlerin tahliye edilmesini sağladı.

2 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
Tülkarim'deki baskında 2 Filistinli İsrail askerleri tarafından katledilirken, en az 10 kişi kurşun yaralarıyla yaralandı. Thabet Thabet Devlet Hastanesi yakınlarında ağır yaralanan bir kişi için sağlık ekiplerinin geçişi İsrail askerleri tarafından engellendi. İsrail askerlerinin, bir yaralıyı tedavi eden bir sağlık emekçisini de hedef alarak ateş açtığı öğrenildi.

HASTANELER KUŞATMA ALTINA ALINDI
Tülkarim ambulans merkezi İsrail askerleri tarafından basılarak işgal edildi, merkezdeki sağlık emekçileri rehin alındı. Filistin Kızıl Haçı, sağlık emekçileriyle tüm iletişimlerinin kesildiğini belirtti.

Öte yandan, Thabet Thabet Devlet Hastanesi ve el-Israa Hastanesi işgal askerleri tarafından kuşatma altına alındı. Thabet Thabet Devlet Hastanesi'nin İsrail askerleri tarafından zorla boşaltıldığı kaydedildi.

EVLER ASKERİ ÜSLERE ÇEVRİLDİ
Pek çok bölgede elektrikler de işgal askerleri tarafından kesildi, dükkanlar ve evler yıkıldı. Yapılan ev baskınlarıyla Filistinliler Tülkarim'i terk etmeye zorlandı. Baskın yapılan bazı evler ise askeri üslere çevrildi, evdeki Filistinliler ise kelepçelenerek rehin alındı. Filistinli bir ailenin terk etmeye zorlandığı bir ev işgal askerleri tarafından ateşe verildi, itfaiye ekiplerinin geçişi engellendi.

YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
Tülkarim'in doğusundaki Nur Şems kampında bir İsrail buldozeri, Filistinli direniş güçlerinin yerleştirdiği bir patlayıcı tarafından etkisiz hale getirildi. Tülkarim'in pek çok noktasında Filistinli direniş savaşçılarıyla işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandığı, İsrail güçlerinin yoğun olarak bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Kaffin ve el Nadi mahallelerinde de işgal güçlerinin askeri araçları patlayıcılarla hedef alındı.

PEK ÇOK KENTTE BASKINLAR
Öte yandan edinilen bilgilere göre El-Halil, Cenin, Ramallah ve Beytüllahim'de düzenlenen baskınlarda da 30 Filistinli gözaltına alındı.

TUBAS'TA 5 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Tubas'ta Türkiye Devlet Hastanesi İsrail ordusu tarafından ablukaya alındı. Tubas'a düzenlenen hava saldırısı sonucu 5 Filistinli katledildi.