16 Eylül 2024 Pazartesi

İşgal altındaki Batı Şeria'da 20 yılın en büyük saldırısı

Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin, Tülkarim, Nablus ve Tubas kentlerine gerçekleştirdiği havadan ve karadan saldırılarla en az 18 Filistinliyi katletti, 20 Filistinli ise gözaltına alındı.

Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da, "son 20 yılın en büyük operasyonu" olarak tanımlanan baskın ve saldırılarını devam ettiriyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin, Tülkarim, Nablus ve Tubas kentlerinde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda işgal askerleri tarafından katledilen Filistinlilerin sayısı, son bilgilere göre en az 18 olarak açıklandı.

Buldozerlerle kentlerin altyapısı da yok edilirken, IDF savaş uçaklarıyla hava saldırıları da düzenledi. Aralarında çocukların da bulunduğu en az 20 Filistinli baskınlarda gözaltına alındı. İsrail askerleri tarafından Tülkarim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'nda yer alan bir camiye düzenlenen baskında gerçekleşen çatışmada 5 Filistinli katledildi.

İSLAMİ CİHAD KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Filistinli İslami Cihad, Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda katledilenlerden birinin, Tülkarim Taburu komutanlarından Muhammed Cabir olduğunu, Cabir'le birlikte 5 Filistinli direniş savaşçısının katledildiğini açıkladı.

AMBULANS GEÇİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ
Zırhlı araçlarla Cenin kentine giren İsrail ordusu İbn-i Sina Hastanesindeki kuşatmasını sürdürüyor. Tülkarim'de de hastaneleri kuşatan İsrail askerleri yaralı taşıyan ambulansların geçişlerine izin vermedi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da "Gazze'deki gibi ilerlenmesi" gerektiğini savunan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, süren operasyonun yer yer "nüfusun bir yerden başka bir yere zorla gönderilmesini" de içermesi gerektiğini söyledi.

ABD: İSRAİL'İN GÜVENLİK İHTİYAÇLARINI TANIYORUZ
Öte yandan, gazetecilerin sorularını yanıtlayan, ABD Dışişleri Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen bir sözcü, "Batı Şeria'daki Filistinlilerin kitlesel olarak yerlerinden edilmesi fikrini reddediyoruz ancak hassas terörle mücadele operasyonları sırasında sivillerin hayatını korumak için bazı durumlarda yerel tahliye emirlerinin gerekli olabileceğini kabul ediyoruz" ifadesini kullandı.

Sözcü, İsrail'in "Batı Şeria'daki terörist faaliyetlerle mücadeleyi de içeren güvenlik ihtiyaçlarını" tanıdıklarını kaydetti.

7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da en az 662 Filistinli, siyonist işgal askerleri ve yerleşimciler tarafından katledildi.