19 Eylül 2024 Perşembe

İşe alınmayan Atıcı Kadıköy Belediyesi önünde eyleme başladı

Zabıta olarak atandığı Kadıköy Belediyesi tarafından "güvenlik soruşturması" nedeniyle 15 aydır işine başlatılmayan Boran Atıcı belediye önünde oturma eylemine başladı.
KPSS'nin ardından zabıta olarak Kadıköy Belediyesi'ne atandığı işine "güvenlik soruşturması" nedeniyle başlatılmayan Boran Atıcı, belediye önünde oturma eylemine başladı.
 
Gezi direnişine ilişkin süren bir davası olduğu gerekçesiyle 15 aydır işe başlatılmayan Atıcı yaptığı açıklamada "Güvenlik soruşturmaları; bu ülkenin sol, sosyalist, demokrat ve ilerici güçlerine karşı AKP iktidarının bir nevi siyasi sindirme hamlesidir. Bu ülkede ses çıkartan muhalif herkesi kendilerince terbiye ederek ses çıkartamaz hale getirme politikasıdır" dedi.
 
AKP'ye muhalefet etmesine karşın CHP'li Kadıköy Belediyesi'nin "güvenlik soruşturması" bahanesiyle kendisini işe almamasına tepki gösteren Atıcı şunları kaydetti: "Bu gerici politikalara ve onun uygulayıcılarına karşı sokağa çıkmaktan, demokratik ve insani talebimiz olan işimizi, ekmeğimizi ve özgürlüğümüzü haykırmaktan başka çare kalmamıştır. Bu sebeple 7 Eylül 2018 Cuma günü Kadıköy Belediyesi başkanlık binası önünde yapacağım basın açıklamasına başta Kadıköy halkı olmak üzere tüm emek dostlarını bekliyorum."