22 Eylül 2024 Pazar

İşçilerden Bakırköy Belediyesi'ne TİS için çağrı

Genel-İş üyesi işçiler, Bakırköy Belediyesi yönetimine TİS sürecini daha fazla uzatmaması için çağrı yaptı.

KHK ile belediye şirketlerine geçirilen ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanan sözleşmeyle 2 yıl yüzde 4'lük zamma mahkum edilen İstanbul Bakırköy Belediyesi işçileri belediye yönetiminin toplu iş sözleşmesi sürecini uzatmasını protesto etti.

Kısa çalışma ödeneği kapsamında olduklarını belirten Genel-İş üyesi işçiler bu nedenle ücretlerinin düştüğünü söyledi. İşçiler TİS için belediye yönetimine çağrıda bulundu.

Bakırköy Belediyesi önünde bir araya gelen işçiler, Özgürlük Meydanı'na yürüdü. Burada açıklama yapan DİSK/Genel-İş Avrupa Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, 2018'den beri belediye şirketlerinde BYUAŞ, MAKRİKÖY ve BAK-PER olarak değişiklikler yaşandığını, buna rağmen DİSK Genel-İş'in yine yetki aldığını söyledi.

Çiftçi, alınan yetki tespitlerine ve yapılan tüm girişimlere rağmen, çeşitli sebeplerle belediye yönetiminin süreci uzatmaya çalıştığını belirterek, bir de kısa çalışma ödeneği ile esnek çalışmanın devreye sokulduğunu kaydetti. Sorunları masa başında çözmekten yana olduklarını ifade eden Çiftçi, bugün itibariyle 1150'ye yakın işçinin mağduriyet yaşadığını ve sorunların çözümünün de TİS ile sağlanacağını kaydetti. 

2018 yılında işçilerin KHK ile belediye şirketlerine geçirildiğini hatırlatan Çiftçi, 1 Temmuz'dan beri TİS yapılmadığı için hem zam alamadıklarıın, hemde maaşlarının düşürüldüğünü, sigorta primlerinin yatmadığını ifade etti.

Çiftçi, Bakırköy Belediyesi yönetimine seslendi: "Buradan tekrar söylüyoruz. Sözleşme hakkımız engellenmesin, esnek çalışma uygulanmasın, masa başında sorunlarımız çözülsün."

Fotoğraf: Evrensel