21 Eylül 2024 Cumartesi

İşçiler iş cinayetlerinde katlediliyor

İşçi sağlığı güvenliği önlemlerinin alınmaması, yeterli eğitimin verilmemesi ve patronların kar hırsı nedeniyle daha hızlı çalışmaya zorlanan işçiler iş cinayetlerinde katlediliyor.

Patronların hayatlarını hiçe saydığı işçiler, her gün yaşanan iş cinayetlerinde katlediliyor. İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisinin (İSİG) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara göre, bir gün de ona yakın işçi yaşamını yitirdi.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bir binanın teras katında tente yaparken 20 metre yükseklikten düşen Suriyeli işçi Mustafa A.H. hayatını kaybetti.

Bursa İnegöl Hamzabey Mobilye İhtisas OSB'de şoför olarak çalışan 53 yaşındaki Fazlı Bekar, vardiya sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Kocaeli Derince'de tek katlı metruk evin yıkımı sırasında sundurmanın çökmesi sonucu 16 yaşındaki Ömer Faruk Yıldız ve 50 yaşındaki Hasan Usta hayatını kaybetti.

İzmir Aliağa fabrikalar bölgesinde Batı Liman firmasının kömür deposunda kepçenin altında kalan Güney Ürüncü yaşamını yitirdi.

Adana Çukurova Şehit Kadir Demiryürek Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda sendikal çalışma kapsamındaki ziyaretinde geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşındaki Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı Emin Erkan Şenol hayatını kaybetti.

Denizli Pamukkale'de bir inşaatın zemin katında çalışırken yıkılan duvarın altında kalan 47 yaşındaki inşaat ustası Ertuğrul Kaya yaşamını yitirdi.