19 Eylül 2024 Perşembe

'İşçi ve Kürt düşmanı HD İskender'i teşhir etmeye devam edeceğiz'

HD İskender'de iki işçinin Kürtçe konuştuğu için işten çıkarılmasını protesto eden ESP, "Dilimiz onurumuzdur ve bu onurumuza sahip çıkmak için sokaklarda olmaya, HD İskender'in bu pratiğini her yerde teşhir etmeye devam edeceğiz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İstanbul Havalimanındaki HD İskender'de iki işçinin Kürtçe konuştuğu için işten atılmasını havalimanında ve Kadıköy'deki HD İskender önünde protesto etti.

Eylemlerde, "Zimanê me rumeta me ve! Dilimiz onurumuzdur! Kürt ve işçi düşmanı HD İskender" pankartı açıldı.

İstanbul Havalimanında yapılan eylemde konuşan Gamze Toprak, HD İskender'de işçilerin sırf Kürtçe konuştukları için önce mobbing ve hakarete uğradıklarını, sonrasında işten çıkarıldıkların aktardı. Toprak, şöyle devam etti: Bizler ESP olarak HD İskender'in önünde bu işçi düşmanlığını, Kürt düşmanlığını, sömürgecilik pratiğinin kendisini mahkum etmek için bir araya gelecektik ama sermayenin kolluğu HD İskender'in önüne gitmemize izin vermedi. Bizler bugün burada İstanbul Havalimanı'ndan, HD İskender'in bulunduğu yerden bir kez daha sesleniyoruz: Dilimiz kültürümüzdür. Dilimiz bizimdir. Dilimiz onurumuzdur ve bu onurumuza sahip çıkmak için sokaklarda olmaya, HD İskender'in bu pratiğini her yerde teşhir etmeye devam edeceğiz."

'TÜM HALKIMIZI DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Kadıköy'de yapılan eylemde konuşan Leyla Can ise, "Bugün bu faşist iktidara güvenerek Kürt halkının diline, yaşamına saldıran faşistler iyi bilsinler: Ne Kürt halkı, ne de arkadaşlarımız yalnız değildir. Olduğumuz her yerde HD İskender'i teşhir etmeye, faşist patronlarını teşhir etmeye ve onlardan hesap sormaya devam edeceğiz. Tüm halkımızı Kürt halkımızın yanında olmaya, dayanışmaya ve HD İskender'i teşhir etmeye çağırıyoruz" dedi.

Eylemlerde, "Faşizme karşı omuz omuza", "Zimanê me rumeta me ve", "Sömürüye, faşizme, ırkçılığa geçit yok" sloganları atıldı.