21 Eylül 2024 Cumartesi

İşçi Emekçi Birliği: Omega Motor işçilerinin yanındayız

Direnen işçilerin yanında olduklarını kaydeden İşçi Emekçi Birliği, Omega Motor işçileriyle dayanışma açıklaması yaptı. İşçi Emekçi Birliği, "Bugün de Omega Motor işçilerinin haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu duyuruyoruz.  Omega işçilerine, gerçek sendikal örgütlenmenin işçilerin tabandan birliklerini kurarak, 'söz, yetki, karar' haklarını kullanmasıyla hayat bulabileceğini hatırlatıyoruz" dedi.

İstanbul Ümraniye-Dudullu OSB'de bulunan Omega Motor fabrikasında çalışan işçiler sendikaya üye oldukları için işten atıldı. İşçilerle dayanışma açıklaması yapan İşçi Emekçi Birliği, birçok işyerinde sendikalara üye olan işçilerin e-devlet şifrelerini alan İnsan Kaynakları'nın bir benzerinin de Omega Motor da görüldüğünü, İK'ların adeta sermayenin suç işleme tezgahına dönmüş durumda olduğunu kaydetti.

Omega Motor'un iki gün içinde sendikaya üye olan 19 işçiyi işten çıkardığını, defalarca sendikalı olmaya çalışan Omega işçilerinin bu defa öfkesinin daha da büyüdüğü belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Her yıl üretim rekorları kırarak servetine servet katan Omega Motor sermayesinin karşısında artık daha iyi ücretlere ve insanca çalışma koşullarına sahip olmak isteyen işçiler var. Sermayenin yasa, kanun vb. Dinlemediğini defalarca gördük. Şimdi de aynı filmi Omega Motor'da oynuyorlar. Bu oyunu bozmanın yolu dışarıda direnen ve içeride çalışan işçi arkadaşlarımızın birliğini güçlendirmekten geçiyor. Omega sermayedarın saldırılarına daha güçlü yanıt vermek için üretimden gelen gücü kullanmak için hazırlanmaktan geçiyor.

İşçi-Emekçi Birliği olarak; bugüne kadar direnen, mücadele eden işçilerin, emekçilerin yanında olduk. Bugün de Omega Motor işçilerinin haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu duyuruyoruz. Omega işçilerine, gerçek sendikal örgütlenmenin işçilerin tabandan birliklerini kurarak, ‘söz, yetki, karar' haklarını kullanmasıyla hayat bulabileceğini hatırlatıyoruz. Aksi her durumda sendika ağalarının zamanla işçilerin iradesine ipotek koyarak, sermaye ile işbirliği çizgisini hayata geçirdiklerini sayısız deneyimden biliyoruz. Omega Motor işçisi kazanacak. Direnen işçiler kazanacak. İşçilerin birliği sermayeyi yenecek."