22 Eylül 2024 Pazar

İşbirlikçi KDP, Zap'ta işgalci Türk devletine yol yapmaya başladı

İşgalci Türk devletinin 4 ayı aşkındır ilerleyemediği Zap’ta, KDP iş makineleriyle yol açmaya başladı. HSM Karargah Komutanlığı, KDP’ye işgalci güçler için yol yapmaktan vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Faşist Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda yer alan Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik KDP işbirliğiyle 14 Nisan’da başlattığı kapsamlı saldırı devam ediyor.

Kimyasal silah ve taktik nükleer silah saldırılarına rağmen Tük devletinin sendrom yaşadığı Zap’ta, bir kez daha KDP özel güçleri devreye konuldu. ANF'de yer alan habere göre, günlerdir yoğun çatışmaların yaşandığı Zap’ta bulunan Girê Hakkarî ve Girê Amediyê bölgelerine KDP tarafından iş makineleriyle yol açılıyor.
 
KDP özel güçlerinin 27 Ağustos’ta 2 büyük kepçe, 2 buldozer ve 5 araçla bölgeye sevkiyat yaptığı ve yol açmaya başladığı belirtildi.

HSM'DEN KDP'YE ÇAĞRI: İŞGALCİLERE YOL YAPMA
Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, savaşın mevcut haliyle çok önemli ve kritik bir aşamaya geldiğini belirterek, Türk devletini yenmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Açıklamada, "Bizimle soykırımcı AKP-MHP rejimi arasında bu çerçevede gelişen savaş Girê Hakkarî, Girê Amediyê ve Sêgirê arasındaki hatta çok kritik bir noktaya gelmişken, 27 Ağustos sabah saatlerinde tam da bu hattın orta noktalarına gelecek tarzda orada bulunan parktan bizim direniş alanlarımıza doğru KDP güçlerinin bir güvenlik gücü eşliğinde iş makinalarıyla yol yapmakta olduğu görülmüştür. Ayrıca Türk devletinin Şikefta Birîndara ve Werxelê gibi yerlerde yaşadığı tıkanmasını oralara yol getirerek ve o yollarda tank vb. ağır araçları da devreye koyarak bu sıkışmasını gidermeye çalıştığını iyi biliyoruz. Bu açıdan burada yapılan yolun da AKP-MHP rejimini ve Türk devletini yaşadığı sıkışmadan kurtarmaya yarayacağı açıktır. Çok açık ki, bu yolun yapılması halinde Türk devletine ve AKP-MHP rejimine yapılmış somut bir destek ve savaşa müdahale anlamına gelecektir" diye belirtti.

KDP yönetimine çağrı yapan HSM, "Kürt halkının düşmanlarının hizmetine girecek bu yolu yapmamasıdır. Tüm Kurdistanî güçleri tehlikeli ve uğursuz bir sürece yol açacak olan, AKP-MHP rejiminin hizmetine girmesinden başka hiçbir işlevi bulunmayan ve KDP tarafından yapılmakta olan bu yolun durdurulması için harekete geçmeye ve sorumluluklarını sahip çıkmaya çağırıyoruz. Açık ki KDP tarafından bu yolun savaş cephesinin ortasına getirilmesi, savaşa doğrudan katılma anlamına gelecektir. Bu dönemde Kürtler arası bir çatışmanın Kürt halkının ulusal çıkarlarına karşı yapılacak en büyük kötülüklerden birisi olacağı açıkken ve Kurdistan halkının tümü buna karşı iken, KDP’nin böyle bir şeyi yapmaması gerekmektedir. Bu amaçla demokratik kamuoyunu, tüm Kurdistan halkını, yurtsever kurumları ve şahsiyetleri doğrudan Kürtler arası bir çatışmaya yol açacak girişimlerden KDP’yi vazgeçirmesini sağlamaya dönük etkin bir biçimde devreye girmeye çağırıyoruz" dedi.