19 Eylül 2024 Perşembe

İsa: Bu halk topraklarına dönerek işgalcileri def edecek

Şehba'nın Ehrezê Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Demokratik Özerk Yönetim Eşbaşkanı Osman Şex İsa, "Bu halk er ya da geç kendi topraklarına dönerek işgalcileri def edecek" dedi.
Efrîn Demokratik Özerk Yönetim, işgalci Türk devletinin Efrîn kent merkezini işgaline ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
Şehba'nın Ehrezê Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Efrîn Toplumsal Hizmet Komitesi Eşbaşkanı Nurşen Hesen, Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Dr. Osman Şex İsa, YPG Efrîn Sözcüsü Brûsk Heseke ve Şehba Efrîn halkı katıldı.
 
Demokratik Özerk Yönetim Eşbaşkanı Osman Şex İsa, "58 gündür halkımız ve savaşçılar, işgalci Türk devletinin insanlık dışı saldırılarına karşı büyük bir direniş ortaya koydu. İşgalci Türk devleti bu saldırıları ile yüz yıllardır bölgede yaşayan halkı zorla göç ettirerek bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor" dedi. Türkiye'nin bu saldırıyı Rusya'nın onayı ile gerçekleştirdiğini ifade eden İsa, "Bu bölgede Rusların karar sahibi olduğunu herkes biliyor. Ruslar işgalci Türk devleti ve çetelerine yeşil ışık yaktı. Bugün Efrîn işgalinde Ruslar ve uluslararası güçlerin ortak karar aldığını söyleyebiliriz. 58 gündür uluslararası güçlerin sessizliği bu katliamlara Kürt ve bölge halklarına yönelik gerçekleştirilen katliama ortak olmaları anlamını taşıyor" diye belirtti.
 
Bu saldırı sadece Kürt halkına değil başta Kuzey Suriye olmak üzere bütün Ortadoğu'da yaşayan halklara yönelik gerçekleştirildiğini vurgulayan İsa, "Halkın bu işgal saldırısına karşı 58 günlük direniş iradadesi kutlanılacak bir iradedir. Halen kent merkezinde bir direniş var direnen YPG, YPJ savaşçıları var. Bu halk Efrîn'den, topraklarından vazgeçmeyecek. İşgalci Türk devleti tarafından halkımızın katledilmesinin önüne geçmek için halkı Efrîn'den çıkartmak zorunda kaldık. Ne olursa olsun işgalciler Efrîn'de tutunamayacak. Bu halk er ya da geç kendi topraklarına dönerek işgalcileri def edecek" diye konuştu.