4 Ekim 2024 Cuma

İş ve Aş Buluşmaları 3. gününü tamamladı

HDP'nin İş ve Aş Buluşmaları, İzmir'de 3. gününde de devam etti. Ambarlar İşçi Sitesi'nde işçilerle bir araya gelen heyet, sermayeye karşı bin bir türlü mücadele yöntemi olduğunu ve direnişin süreceğini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır'da startını verdiği "İş ve Aş Buluşmaları" İzmir'de 3'üncü gününde devam etti. 

HDP Emek Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç ile milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz program kapsamında temaslarını sürdürdü. 

KÖSE: SERMAYEYE KARŞI BİN BİR TÜRLÜ MÜCADELE YÖNTEMİMİZ VAR
Ambarlar İşçi Sitesi'nde Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) bağlı nakliye işçileriyle bir araya geldi. Söz alan Köse, "Direnişte tek yol yok. Sermayeye karşı bin bir türlü mücadele yöntemimiz var. Tüm mücadeleleri birleştiren bir örgütlülük içinde olmak hepimizin görevidir. Başlattığımız İş ve Aş Buluşmaları ile sizlerle, tüm işçilerle, emekçilerle bir araya geldik. Sorunları dinlemeye, bize önerilerinizle yol gösterici olmanızı dinlemeye geldik" dedi.

SÖNMEZ: TÜRKİYE'NİN HER TARAFI DELİK DEŞİK OLMUŞ DURUMDA
Ekoloji Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, HDP Milletvekili Serpil Kemalbay oluşan heyet de ekolojistlerle bir araya gelerek, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya çok sayıda ekolojist katıldı. Sönmez, Türkiye'de pandemi koşullarının yarattığı ciddi sağlık sorunu ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Türkiye'nin ciddi ekonomik, ekolojik ve iklim krizinin yaşandığını belirten Sönmez, "HDP'nin  İş ve Aş Buluşmaları kapsamında 3 gündür İzmir'de çalışma yürütüyor. Biz her ay 2 ve 3 ile giderek toplumun farklı kesimleri ile bir araya geliyoruz. Bu ülkede ekolojik ve demokratik toplum inşa etmek istiyoruz. HDP'nin bu anlamda ciddi bir politik paradigmaya sahip olduğunu buradan hatırlatmak isterim. Bugün Türkiye'ye bakıldığında iktidar küresel kapitalizmin neoliberal politikalarının büyük bir yıkım projesiyle ortaya koyuyor. Türkiye'nin her tarafı adeta delik değişik olmuş durumda" diye belirtti.

Konuşmaların ardından heyet ekolojistlerin sorunlarını dinledi.Ekolojistler, rant uğruna ekolojik mücadeleyi susturmaya çalışanlara karşı yeni bir yaşamın örgütlenmesi gerektiğini belirtti. Ekolojistler, enerjiyi sermayenin eline bırakmadan çalışılması gerektiğini belirterek, yaşam için ekonomi, doğanın canlıları ile birlikte yaşamı kurgulamak gerekliliğinden bahsederek mecliste bu konunun gündemde tutulması gerekliliğinin altını çizdi.

Heyet, gün boyu ziyaretlerini sürdürdü.