22 Eylül 2024 Pazar

İran'da ikinci idam cezası infaz edildi

İran rejimi, 2 Besic üyesini öldürmekle suçladığı Majidreza Rahnavard isimli genci idam etti.

İran'da faşist molla rejimi, bu sabah Eylül'de Mahsa Amini'nin katledilmesi sonrası patlak veren ayaklanmaya katılan bir kişiyi daha katletti.

Majidreza Rahnavard isimli genç, "17 Kasım'da 2 Besic üyesini öldürdüğü" ve "Allah'a savaş açtığı" suçlamalarıyla Meşhed kentinde halka açık bir şekilde idam edildi. Yerel kaynaklar, Rahnavard ve diğer tutsakların kendi avukatını seçme ve hakkındaki suçlamaları öğrenme gibi haklardan dahi yoksun olduğunu belirtti.

Öte yandan onlarca kişinin daha ölüm cezasına çarptırıldığı öğrenildi. İsimleri açıklananlar şöyle: "Mohammad Ghobadlou, Sahand Nourmohammadzadeh, Mohammad Berougheni, Parham Parvari, Akbar Ghaffari, Mahan Sadrat Madani, Saman Seidi, Mohsen Rezazadeh, Manochehr Mehmannavaz, Milad Armoun, Behrad Hesari, Mehdi Jahani, Nastouh Nikkhah, Mohammad Pasandian, AbolfazI Mehri Hossein Haji, Saeid Shirazi, Hamid Ghareh Hasanlou, Farzaneh Ghareh Hasanlou, Reza Arya, Mohammad Mehdi Karami, Ali Moazzami Goudarzi, Behrad Alikenar, Reza Shaker Zavardehi, Javad Zargarian, Mohammad Amin Akhlaghi, Seyed Mohammad Hosseini, Shayan Charani, Mehdi Mohammadi, Aryan Farzamnia, Amir Mohammad Jafari, Amin Mehdi Shokrolahi, Toumaj Salehi, Saleh Mirhashemi, Amir Nasr Azadani, All Rakhshani, Mohammad Rakhshani, Tohid Darvishi"