20 Eylül 2024 Cuma

İran'da genç bir kadın gözaltında cinsel işkenceyle katledildi

İran'da protestolara katılan 14 yaşındaki Masooumeh, gözaltında tecavüz işkencesinde katledildi. 20 yaşındaki bir kadının ise rektumunda kanama ve aşırı titremeyle hastaneye getirildiği daha sonra da hapishaneye götürüldüğü öğrenildi.

İran'da faşist molla rejimine karşı kadınların öncülüğünde eylemler sürüyor. Direnişi sönümlendiremeyen rejimin polisleri, kadınları kaçırıp katlediyor, tecavüz işkencesinde bulunuyor. Protetolara katılan 14 yaşındaki Masooumeh'ya tecavüz ederek, katletti. 20 yaşındaki bir kadının da rektumunda kanama olduğu için getirildiği hastaneden hapishaneye götürüldüğü öğrenildi.

İnsan Hakları İzleme Merkezi'nden Hadi Ghaemi, Newyork Times gazetesine yaptığı açıklamada, Tahran'da yoksul bir mahalleden gelen ve okulunda başörtüsünü çıkararak eylemlere katılan Masooumeh adlı 14 yaşındaki genç kadının kamera görüntülerinden tespit edilerek gözaltına alındığını ve tecavüz işkencesine maruz kaldığını söyledi. Gözaltında tecavüz saldırısında vajinal yırtık oluşan Masooumeh yoğun kanama nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Gözaltında tecavüz saldırısının ardından yaşamını yitiren Masooumeh'ın annesinin de yaşananları kamuoyuna açıklayacağını söylemesinin ardından ortadan kaybolması dikkat çekti.

Ayrıca CNN'de yer alan habere göre de Karaj'da bir kadına gözaltında tecavüz işkencesi yapıldı. Haberde, 20 yaşındaki bir kadının rektumunda kanama ve aşırı titremeyle Karaj'daki bir hastaneye getirildiği bilgisine yer verildi. Saçları kazınmış olan genç kadının daha sonra tutuklanarak hapishaneye götürüldüğü belirtildi.

Kadınlara gözaltında cinsel işkence yapanların bu görüntüleri kayda aldığı ve tehdit olarak kullandığı da öğrenildi.