22 Eylül 2024 Pazar

İran-Türkiye sınırında mültecilere işkence

İran'dan Türkiye geçmeye çalışan bir grup Suriyeli mültecinin sınırda insan kaçakçıları tarafından ağır işkenceye uğradığı ortaya çıktı. İşkence görüntülerini mültecilerin ailelerine yollayan insan kaçakçıları, aileleri tehdit ederek fidye istedi.

İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan bir grup Suriyeli mülteci, İran-Türkiye sınırında insan kaçakçıları tarafından işkenceye uğradı. Ortaya çıkan görüntülerde, insan kaçakçıları mültecileri önce bir kayanın altına sıkıştırıyor, üzerlerine kayalar koyulan mülteciler nefes alamaz duruma getiriliyor. Kayaların altında kalan mültecilerin yardım çığlıkları da görüntülere yansıyor.

AİLELERDEN FİDYE İSTENDİ
İnsan kaçakçıları yaptıkları işkencenin görüntülerini mültecilerin ailelerine göndererek 10 bin dolar fidye istedi. Ailelere gönderilen görüntülerde, insan kaçakçılarının elleri arkadan bağlı olan bir mültecinin kulağını keserek kopardığı görülüyüor. Aileler, insan kaçakçılarının şantajı sonrası kaçakçı çetelere fidyeyi göndermek zorunda kalırken, serbest bırakılan mültecilerden bir kısmının Türkiye'ye geldiği, bir kısmının Irak'a döndüğü ortaya çıktı.

İnsan kaçakçılarının elinden kurtulan 12 mültecinin vücutlarında işkence sonucu oluşan çok sayıda kırık ve morluklar tespit edildi.