20 Eylül 2024 Cuma

İran rejimi kadın gazetecilere dönük saldırıları artıyor

Faşist İran molla rejimi politik kuvvetlere dönük gözaltı ve tutuklama saldırılarını sürdürüyor. Son birkaç gün içinde 3 kadın gazeteci gözaltına alındı, iki kadın gazeteci için tutuklama kararı çıkarıldı.

İran molla rejimi politik örgütlere, kişilere dönük saldırıları sürdürüyor. İran rejiminin baskılarını, İran ve Rojhilat'lı kadınların mücadelesini dünyaya duyuran gazeteciler özel hedef alınıyor. Son birkaç gün içinde 3 kadın gazeteci gözaltına alınırken 2 kadın hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Gazetecilerden Shagaig Moradi evine yapılan baskınla gözaltına alındı ve tutuklandı. Baskın sırasında kişisel eşyalarına el konuldu. "Marur" haber sitesinin sorumlu müdürü kadın gazeteci Nasim Tawafzadeh ve "Merav" haber sitesinin çevre muhabiri Helaleh Natigeh'de evlerine yapılan baskın sonrası gözaltına alındılar. Nasim Tawafzadeh ve Helaleh Natigeh'in nerede tutulduğu öğrenilemedi.

Baskı ve işkenceleriyle gündeme gelen, Evin Cezaevi başsavcısının kadın gazeteciler Seide Şefii ve Nesim Sultanbegi hakkında yakalama kararı çıkardığı öğrenildi. Tutuklu olarak bulunan kadın gazetecilerden, Nilüfer Hemidi ve İlaha Muhammedi hakkında ise Jina Emini'nin katledilmesine ilişkin haber yaptıkları gerekçesiyle 12 ve 13 yıl hapis cezaları verilmişti.