21 Eylül 2024 Cumartesi

'İnşaat şantiyelerinde Limak'ı dize getirdik'

Doğa ve emek mücadelesinin bir olduğunu kaydeden İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş temsilcileri, "İnşaat şantiyelerinde Limak Holdingi dize getirdik. Akbelen ormanını yok etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

2 buçuk yıldır iktidar yandaşı ve 5'li Çete olarak bilinen Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Holding, Kolin Holding ve Makyol Grubu'na direnen ve her direnişi kazanarak işçilerin haklarının gasp edilmesini engelleyen İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş Sendikaları Akbelen direnişçilerinin yanında yer aldı.

İki sendika adına söz alan Yunus Özgür, günlerdir direnen Akbelen direnişçilerini selamladı. 2 buçuk yıldır Finans Merkezi Şantiyesinde 5'li Çeteye karşı mücadele ettiklerini hatırlatan Özgür, defalarca eylem yaptıklarını, gözaltına alındıklarını ancak her direnişi kazandıklarının altını çizdi.

Özgür, "En son Limak kampında kalan iki bin arkadaşımızla birlikte yasa dışı uygulamalara, insanlık dışı koşullara karşı eylem gerçekleştirdik. Burunları havada olan Limak patronları gece yarısı gelip tüm taleplerimizi yerine getireceğine dair söz verdi ve getirdi. Çünkü Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş olarak denetlemeleri sağladık" ifadelerini kullandı.

Limak Holding'in Akbelen'de ağaçları katlettiğine her türlü hukuksuzluğu yaptığına dikkat çeken Özgür, "Doğa mücadelesi ile emek mücadelesi birdir" vurgusu yaptı ve devam etti: "Sendikalar olarak buraya geç kaldık gelmekte. Ama bulunduğumuz her alanda Akbelen mücadelesini sürdüreceğiz. İnşaat şantiyelerinde Limak Holdingi dize getirdik. Akbelen ormanını yok etmesine izin vermeyeceğiz."